Feestelijke start Refit Alliantie

Bestuurder: Roelant Bijderwieden

Evenement is afgelopen.

Datum
vrijdag 10 november, 2023 van 13:15 tot 14:15

Wethouder Roelant Bijderwieden opent Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart
 
Wethouder Roelant Bijderwieden zal namens de Drechtsteden aanwezig zijn bij de feestelijke opening van de Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart. Deze belangrijke mijlpaal in de verduurzaming van de binnenvaart wordt gemarkeerd tijdens de maritieme beurs Europort 2023.
 
Tijdens het evenement zal wethouder Bijderwieden niet alleen de recente ontwikkelingen in de Regiodeal toelichten, maar ook de Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart samen met de partners uit de regio officieel openen. Deze alliantie is voortgekomen uit de innovatie-roadmaps en richt zich op een duurzamere toekomst voor de binnenvaart, met onder andere de herinrichting van bunkerinfrastructuur voor biobrandstoffen, waterstof en methanol, evenals de digitalisering van de binnenvaart.
 
Het evenement biedt de gelegenheid voor diverse stakeholders om vanuit verschillende perspectieven te spreken over het belang van samenwerken en open innovatie voor de energietransitie in de binnenvaart.
 
We kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst waarbij wethouder Bijderwieden als bestuurslid van Smart Delta Drechtsteden een waardevolle rol zal spelen in het benadrukken van de gezamenlijke inzet voor een duurzame toekomst en de officiële opening van de Refit Alliantie Verduurzaming Binnenvaart.