Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. We kiezen dan de leden van de gemeenteraad.

U mag dit jaar ook stemmen op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart. Dit kan in Sliedrecht bij 2 stembureaus. Deze 2 dagen zijn vooral bedoeld om drukte bij de stembureaus op woensdag te voorkomen.

 • Alles over stemmen bij verkiezingen

  Lees hier alle informatie over stemmen, zoals: de stempas, stembureau's, volmacht regelen , wat u mee neemt bij het stemmen, etc.

 • Registreren naam nieuwe politieke partij

  Wil een nieuwe politieke partij onder een bepaalde naam (aanduiding) meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Dan moet zij deze naam registreren.

 • Inleveren kandidatenlijst

  Een politieke partij wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing. Dan levert deze politieke partij in aanloop naar de verkiezing hun kandidatenlijst in bij de gemeente. Samen met aanvullende stukken. Dit doen ze op de dag van kandidaatstelling: tussen 9.00 en 17.00 uur op 31 januari 2022. Maak hiervoor een afspraak met de gemeente.

 • Ondersteuningsverklaring voor politieke partij

  Een politieke partij heeft ondersteuningsverklaringen nodig als zij voor het eerst meedoet aan verkiezingen, bij de vorige gemeenteraadsverkiezing geen zetels heeft behaald of meedoet met een blanco lijst.