Aangepaste dienstverlening en coronamaatregelen

De gemeente neemt maatregelen rondom het coronavirus en heeft de dienstverlening aangepast.

Bezoek het gemeentehuis alleen op afspraak

Veel producten regelt u eenvoudig online. Lukt dit niet online? Maak dan een afspraak.  

Door het coronavirus werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand

Vanaf 25 september blijven we 1,5 meter afstand houden.

Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de Gemeentewinkel. En bezoek de Gemeentewinkel bij voorkeur alleen. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben. Voor u en onze veiligheid betaalt u alleen met pin. 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek aan de Gemeentewinkel dan uit.

Komt u uit een land waarvoor het advies geldt om 10 dagen thuis in quarantaine te gaan? En heeft u binnen die 10 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.  

Veel medewerkers van het Gemeentekantoor werken vanuit huis. Als u een afspraak heeft of iemand wilt spreken, bel dan eerst of diegene aanwezig is.

Kwetsbare gezondheid

Heeft u een kwetsbare gezondheid en wilt u liever buiten de openingstijden een afspraak maken? Bel ons dan op telefoonnummer 14 078. 

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Vanaf 25 september blijven wij rekening met de 1,5 meter afstand houden. U mag 14 tot 20 gasten meenemen naar uw plechtigheid in het gemeentehuis. Hierbij reken wij ook het bruidspaar, de kinderen, fotograaf, videograaf en meer mee. Meerdere personen uit 1 gezin mogen naast elkaar zitten. Wij vragen uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst toe te zien op het aantal gasten en de 1,5 meter afstand. 

Voor het kosteloos huwelijk of registratie partnerschap mogen maximaal 4 personen (waaronder de getuigen) en het bruidspaar aanwezig zijn.  

Meer informatie over coronavirus

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.

More information about coronavirus

For more information about the coronavirus, frequently asked questions and current information, please visit the RIVM website. You can also call:

  • the national public information number: 0800 - 1351 (available daily between 08:00 and 20:00)
  • national public information from abroad: +31 (0) 20 205 1351
  • the call center of GGD Zuid-Holland Zuid: (078) 770 8580 (available from Monday to Friday)