Maatregelen Chemours zijn eerste stap in goede richting

De gemeente Sliedrecht is blij dat chemiebedrijf Chemours eindelijk maatregelen heeft aangekondigd om de uitstoot van GenX fors terug te dringen. Het bedrijf belooft over twee jaar 99 procent minder GenX uit te stoten dan in 2017. De gemeente Sliedrecht hoopt dat Chemours die belofte gaat waarmaken.

De aangekondigde maatregelen zijn in de ogen van het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht een eerste stap in de goede richting. "Het is een mooi streven om de uitstoot met 99 procent terug te dringen", zegt verantwoordelijk wethouder Hanny Visser. "De gezondheid van onze inwoners is van begin af aan onze prioriteit geweest. Daarom is en blijft het uitgangspunt nul uit de pijp."

De gemeente Sliedrecht vindt dat Chemours nog een tweede stap moet zetten om aan het vertrouwen te werken. "Nu Chemours deze maatregelen aankondigt, zou het bedrijf ook een nieuwe vergunning moeten aanvragen", vindt wethouder Visser. "In de vergunning die Chemours nu heeft aangevraagd, gaat het bedrijf namelijk nog steeds uit van de bestaande situatie."

Sliedrecht heeft zich de afgelopen jaren samen met Dordrecht, Papendrecht en de Provincie Zuid-Holland enorm ingespannen om de uitstoot van GenX door Chemours terug naar nul te krijgen. "We hebben als overheden uitstekend samengewerkt en dat levert nu dit mooie resultaat op", zegt wethouder Visser.