April

 • Informatieronde Sliedrecht afgerond

  30 april 2018

  De informatieronde voor de vorming van een coalitie-akkoord in Sliedrecht is afgerond. Onder leiding van informateur Roel Augusteijn hebben de partijen SGP-Christenunie, PRO Sliedrecht, CDA en VVD de mogelijkheden voor samenwerking verkend.

 • Lintjesregen in Sliedrecht

  26 april 2018

  Vijf Koninklijke Onderscheidingen voor Sliedrechters die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de samenleving

 • Meivakantie bomvol activiteiten bij SOJS!

  26 april 2018

  Houd jij van koken? Of ga je liever lasergamen & karten? Toch liever een make-up-workhop? Misschien yoga? Vervelen hoef je je niet in de meivakantie!

 • Leden gezocht Sociaal Domein

  25 april 2018

  De gemeente Sliedrecht zoekt in samenwerking met de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) twee nieuwe leden voor de ASD. De ASD geeft advies aan het college van burgemeesters en wethouders. Het gaat daarbij om alle onderwerpen die vallen binnen het sociale domein: van wonen, welzijn en zorg (Wmo) tot werk, inkomen (Participatiewet) en Jeugd. De ASD heeft nu vooral behoefte aan leden met kennis en/of ervaring op het gebied van de Participatiewet of de jeugdhulp.

 • Koningsdag 2018

  24 april 2018

  Op vrijdag 27 april wordt voor de vijfde keer Koningsdag gevierd. Op deze feestdag vieren we de verjaardag van onze Koning, die dit jaar 51 jaar wordt. Het belooft weer een mooie dag te worden!

 • Officiële overdracht Cross-line monument

  19 april 2018

  Donderdagochtend 19 april vond om 10.00 uur de 33e officiële overdracht van het Cross-line monument plaats aan het Albrechtplein. Groep 8 van de Henri Dunantschool droeg officieel de adoptietaak van het oorlogsmonument over aan groep 7 van deze school.

 • Persbericht van de informateur

  17 april 2018

  Informateur Roel Augusteijn gaat komende week verder praten met de vertegenwoordigers van vier partijen in Sliedrecht om te komen tot de vorming van een coalitie. Deze partijen zijn: SGP-Christenunie, PRO Sliedrecht, CDA en VVD.

 • Wethouder Van Rekom dient ontslag in

  13 april 2018

  Op vrijdag 13 april heeft wethouder Len van Rekom zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. Hij kwam tot dit besluit na de raadsvergadering van 10 april. Daarin presenteerde de informateur zijn bevindingen over de vorming van een nieuw college. In het rapport werden specifiek opmerkingen gemaakt over de bestuursstijl van Van Rekom.

 • Basisscholen doen verkeersexamen

  12 april 2018

  Vier groepen 7 en 1 groep 8 legden op donderdag 12 april 2018 het VVN Verkeersexamen af. Ongeveer 170 bassischoolleerlingen legden een parcours van ongeveer 5 km af.

 • Samen vergroenen en ontstenen

  11 april 2018

  De gemeente Sliedrecht wil iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen en te ontstenen. De komende jaren zal de gemeente in samenwerking met Waterschap Rivierenland en Operatie Steenbreek hiervoor maatregelen treffen. De gemeente hoopt dat deze maatregelen zullen bijdragen aan een klimaatbestendig en prettig leefklimaat. Inwoners die hun tuin vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt of particulier terrein en kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

 • Wetsvoorstel VET door Eerste Kamer

  06 april 2018

  Op dinsdag 3 april 2018 is de wet Voortgang Energietransitie (VET) door de Eerste Kamer der Staten Generaal als hamerstuk afgedaan.

 • Kwalitatieve duurzame woningen

  05 april 2018

  De regio Drechtsteden wil groeien. De regio wil er 25.000 extra woningen bij in het gebied en zet daarbij vooral in op kwalitatief en duurzaam bouwen. Om te borgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, wil het Drechtstedenbestuur doorgaan met het GPR Gebouw-instrument (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn).

 • Update verkeerssituatie Deltalaan

  05 april 2018

  Door werkzaamheden in de Kerkbuurt moest al het verkeer over de Deltalaan, waardoor er met de spits een enorme file ontstond.

 • Raadsbijeenkomst over Burgemeester Winklerplein

  04 april 2018

  Op 16 april om 19:30 praat wethouder Hans Tanis de gemeenteraad bij over de stand van zaken van het project Burgemeester Winklerplein.