December

 • Sluiting bedrijfspand ivm drugslab

  27 december 2018

  Burgemeester Bram van Hemmen heeft besloten dat een bedrijfspand aan de Leemansstraat in Sliedrecht voor zes maanden dicht moet. Reden voor de sluiting is de ontdekking van een drugslab door de politie op 8 november.

 • Sluiting horecabedrijf en intrekken vergunning

  27 december 2018

  Burgemeester Bram van Hemmen heeft besloten een horecabedrijf aan de Rembrandtlaan voor drie maanden te sluiten. De sluiting is een gevolg van een controle die op 13 december is gehouden. Ook de drank- en horecavergunning van het bedrijf is ingetrokken.

 • Sliedrecht wijst gebied aan voor carbidschieten

  24 december 2018

  Carbidschieten is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Om die Hollandse traditie ook in Sliedrecht veilig te laten plaatsvinden, heeft de gemeente één gebied aangewezen waar carbidschieten is toegestaan.

 • Overhandiging cheque aan Henri Dunantschool

  20 december 2018

  Wethouder Hanny Visser van Onderwijs heeft vanmorgen een cheque van 500 euro overhandigd aan de Henri Dunantschool in Sliedrecht. De school krijgt de prijs vanwege de meest creatieve bijdrage tijdens de provinciale Schoolbrengdag.

 • Update DuPont/Chemours

  14 december 2018

  De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een nieuwe voorlopige gezondheidskundige grenswaarde voor PFOA gepubliceerd. Deze is 15 maal strenger dan de gezondheidskundige grenswaarde die RIVM in 2016 heeft afgeleid. Het RIVM zet vraagtekens bij de onderbouwing van de EFSA en ziet, mede doordat de EFSA-waarde nog niet definitief is, geen aanleiding om eerdere adviezen aan te passen. Volgend jaar komt de EFSA met een definitieve grenswaarde.

 • Burgemeester schrikt van resultaat controle

  14 december 2018

  De gemeente Sliedrecht heeft donderdagavond samen met de politie en een aantal andere overheidsdiensten een controle uitgevoerd bij twee horecabedrijven. Daarbij zijn twee verdachten gearresteerd.

 • Danser huurt vanaf april deel gemeentekantoor

  13 december 2018

  Containerbedrijf Danser Group huurt vanaf 1 april 2019 de derde verdieping van het gemeentekantoor. Vanmorgen hebben wethouder Hans Tanis en directeur Ben Maelissa van Danser Group hun handtekening onder het huurcontract gezet.

 • Ontwerpen speelplekken

  13 december 2018

  De ontwerpen voor de nieuwe speel-, sport- en ontmoetingsplekken in de buurten Rivierdijk-West, Molendijk, Baanhoek-Oost en Rivierenbuurt-Noord zijn vastgesteld door het college van B&W. Met het vaststellen van de ontwerpen is weer een stap gezet in het opknappen en vernieuwen van alle speelplekken in Sliedrecht.

 • Controle horecabedrijven

  13 december 2018

  Bij twee horecaondernemingen in Sliedrecht heeft de gemeente, de politie, de douane, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de Belastingdienst gisterenavond een gezamenlijke controle uitgevoerd. Het gaat om bedrijven aan de Rembrandtlaan en de Kerkstraat.

 • Nieuwe bussen en nieuwe haltes

  10 december 2018

  Het was vandaag voor veel reizigers ongetwijfeld nog even wennen. Zondag 9 december is de nieuwe openbaar vervoerconcessie in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem van start gegaan en rijdt Qbuzz in opdracht van de provincie Zuid-Holland de bussen en de MerwedeLingelijn in het gebied. Vandaag, tijdens de eerste echte school- en werkdag, bracht gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland samen met een aantal wethouders uit de regio, met de bus een bezoek aan Sliedrecht en de Alblasserwaard.

 • Gemeentepenningen

  07 december 2018

  Op vrijdagavond 7 december 2018 heeft wethouder Hanny Visser de Sliedrechtse gemeentepenningen uitgereikt aan twaalf vrijwilligers vanwege hun jarenlange inzet en bijzondere verdiensten voor het vrijwilligerswerk.