Regeling Diplomazwemmen

Vanaf 1 januari kan in Sliedrecht gebruik worden gemaakt van de regeling Diplomazwemmen. Deze regeling houdt in dat de gemeente voor ouders met kinderen de kosten vergoedt voor het behalen van het A- en B-zwemdiploma in zwembad De Lockhorst.

Op deze manier wil de gemeente het voor iedereen mogelijk maken zijn of haar zwemdiploma te halen. Inwoners kunnen gebruik maken van de regeling op het moment dat hun kind dit jaar (in 2018) 5 jaar wordt.

Als kinderen na 31 december 2017 5 jaar oud worden ontvangen inwoners automatisch van de gemeente Sliedrecht een brief. In deze brief staat wat inwoners moeten doen om hun kind aan te melden. De brieven worden een keer per kwartaal verstuurd samen met een inschrijfformulier van de gemeente en Optisport. Tijdens bijeenkomsten in zwembad de Lockhorst kunt u zich inschrijven. In de brief staan de data en tijden van de bijeenkomsten vermeld.

Veelgestelde vragen

Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor de regeling diplomazwemmen?

Als uw kind staat ingeschreven in de gemeente Sliedrecht en in 2018 vijf jaar oud wordt.

Hoe meld ik mijn kind aan voor de regeling diplomazwemmen?

Kinderen die in aanmerking komen voor deelname aan de regeling diplomazwemmen ontvangen vanzelf een brief met informatie over de regeling en de aanmeldprocedure.

Mijn kind is ouder dan vijf jaar, komt mijn kind ook in aanmerking voor de regeling diplomazwemmen?

Nee, helaas komt uw kind in dat geval niet in aanmerking voor de regeling diplomazwemmen.