Gratis zelftesten en mondkapjes

Het coronavirus kan nog steeds voor besmetting zorgen. Daarom stelt de gemeente Sliedrecht gratis zelftesten en mondneusmaskers beschikbaar. Alle inwoners kunnen de coronabeschermingsmiddelen tot 1 mei van dit jaar zelf afhalen bij de door de gemeente aangewezen openbare afhaalpunten.

Eind januari schreef het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemeenten aan over de mogelijkheden om gratis zelftesten en mondkapjes (type IIR) aan te schaffen en te verspreiden onder inwoners. De gemeente Sliedrecht maakt graag van dit aanbod gebruik.

Burgemeester Jan de Vries; "De gratis zelftesten en mondmaskers zijn voor iedereen beschikbaar, maar onze aandacht gaat speciaal uit naar onze minima, de ouderen en anderen met een kwetsbare gezondheid. Daarom hebben we met onze welzijnsinstellingen, (sport)verenigingen, Voedselbank en de bibliotheek afspraken gemaakt. Met het verspreiden van de gratis zelftesten en mondneusmaskers hebben wij als gemeente de hoop dat dit een positief effect zal hebben op het beschermen van onze inwoners."

Het dragen van een mondkapje blijft voorlopig nog verplicht in en rond het openbaar vervoer, op de luchthaven en in het vliegtuig. Daarnaast adviseert het kabinet onder andere om een mondkapje te dragen op plekken waar het druk is en regelmatig een zelftest te doen.

Afhaalpunten

De gratis zelftesten en mondneusmaskers zijn tot 1 mei bij de volgende openbare locaties af te halen: Bibliotheek, Bonkelaarhuis, Sociale Moestuin en het gemeentekantoor.

afbeelding zelftesten-mondkapjes