Januari

 • Gratis pont tijdens onderhoud aan fietspad Merwedebrug N3 Papendrecht

  26 januari 2022

  Van 31 januari 2022 tot en met 30 april 2022 is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Tijdens de afsluiting vaart er doordeweeks vanaf 6.15 uur tot 18.00 uur elk half uur een gratis veerpont tussen Dordrecht en Papendrecht.

 • Gemeente start met Zivver: veilig mailen en informatie delen

  20 januari 2022

  Vanaf 1 februari 2022 gaat de gemeente Sliedrecht gebruik maken van Zivver. Zivver is een beveiligingstool waarmee informatie veilig en versleuteld verstuurd kan worden, denk aan e-mails of sms berichten. Persoonsgegevens of andere gevoelige informatie blijven hierdoor beter beschermd. Een stap richting een veiligere samenleving!

 • 1e Kinderkrant Drechtsteden uitgereikt

  20 januari 2022

  Afgelopen vrijdag 14 januari is door wethouder Piet Vat de 1e Kinderkrant Drechtsteden in Sliedrecht overhandigd aan leerlingen van OBS De Wilgen en van de Prins Willem Alexanderschool.

 • Horecademonstratie in Sliedrecht

  14 januari 2022

  Op zaterdag 15 januari 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur vindt, in overleg met gemeente, eenmalig een horecademonstratie plaats. Voorwaarden is dat deze manifestatie eenmalig en alleen plaatsvindt op eigen terrein.

 • Geen fiets? Huur tijdelijk een Donkey Republic deelfiets van Qbuzz!

  14 januari 2022

  Deze week worden de deelfietsen van Qbuzz/Donkey Republic in Sliedrecht geplaatst. Met de knaloranje deelfiets reist u van of naar de halte of station. Vanaf 13 januari kan er op 8 locaties in Sliedrecht een deelfiets via de Qmove reisapp gehuurd worden.

 • Samen energie opwekken in Sliedrecht

  24 januari 2022

  VvE platform en Drechtse Energie wil grootschalige zonprojecten realiseren in lokaal eigendom van Sliedrechters, voor Sliedrechters. Ook bewoners, die zelf al zonnepanelen hebben, kunnen meedoen. Duurzaamheid en energiebesparing zijn binnen gemeente Sliedrecht belangrijke thema’s. De gemeente is dan ook bereid om aan dit initiatief mee te werken door daken beschikbaar te stellen.

 • Brief aan Minister President inzake Lockdown

  11 januari 2022

  Het college van de gemeente Sliedrecht vraagt aandacht bij de Minister President voor de gevolgen van de lockdown voor de Sliedrechtse ondernemers.

 • De Vries: "BOA's belagen is niet acceptabel"

  04 januari 2022

  In Sliedrecht is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Gelukkig hebben heel veel Sliedrechters, ondanks de beperkingen, genoten van een gezellige viering van oud en nieuw. Helaas zijn er ook weer veel vernielingen aangebracht en werden ook hulpverleners belaagd. Burgemeester de Vries: Ik vind het onacceptabel dat onze BOA’s zijn bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk en eieren. Een zeer onveilige situatie. Ik heb de betrokken medewerkers gevraagd om hiervan aangifte te doen. Ik roep de daders en anderen die dit gezien hebben op, om zich bij de politie te melden."

 • Heeft u een voorstel voor een zonneproject in de Drechtsteden?

  03 januari 2022

  In de Drechtsteden hebben we al veel met elkaar gesproken over gebieden waar eventueel ruimte is voor het grootschalig opwekken van duurzame zonne-energie op land. Het is nu tijd om met elkaar een stapje verder te gaan: welke ideeën en voorstellen voor zon op land zijn er in de Drechtsteden? Iedereen – inwoners, ondernemers en organisaties - kan zijn of haar voorstel of idee inbrengen. Doe mee!