Anjerconcert Sliedrecht

Op zaterdag 7 mei wordt het Anjerconcert georganiseerd. Door de Coronacrisis was dat de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Met het Anjerconcert wordt niet alleen 77 jaar vrede gevierd. Ook wordt via dit concert de waardering voor veteranen getoond.

Dit jaar wordt het Anjerconcert uitgevoerd door De Fanfare 'Bereden Wapens' onder leiding van adjudant Tom Koster. Het concert vertelt het verhaal van de veteraan in muziek, tekst en beeld. Met zang van Catalijne, de verhalen van veteraan Niels Roelen en met teksten van Frans Pollux beloofd het een zinnenprikkelende ervaring te worden.

Het anjerconcert 2022 wordt georganiseerd door de Gemeente Sliedrecht in samenwerking met de Stichting Comité 4 en 5 mei, de Koninklijke Landmacht en het Nationaal Comité Veteranendag.

Anjer als symbool voor waardering

De witte anjer werd bekend als symbool voor verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Daarna is deze bloem vooral het symbool geworden voor het respect en de waardering voor veteranen. De concerten danken de naam aan de witte anjer, het symbool voor waardering van veteranen. juist die waardering en het tonen van respect willen we ook jaarlijks uiten via een concert.

Burgemeester De Vries hierover: "Meer dan 100.000 mensen zijn veteraan en hebben vredesmissies uitgevoerd over de hele wereld. Dat verdient ons respect! En dat respect komt tot uitdrukking in dit prachtige concert. Ik ben er trots op dat Sliedrecht deze topmusici mag ontvangen. Het belooft een mooie middag te worden, waar ik veel inwoners hoop te begroeten."

Iedereen welkom

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Er zijn voldoende zitplaatsen beschikbaar. Het programma start om 15.00. Verwacht einde is 17.00 uur. De locatie is op het Dr. Langeveldplein.

Speciaal gecomponeerd slotnummer

In extreme situaties niet tegen elkaar maar mét elkaar optrekken, dat is de krachtige boodschap van de reeks Anjer Concerten. De voorstelling heeft de snelheid en urgentie van een talkshow, aangevuld met muzikale momenten van bezinning. Een speciaal gecomponeerd slotnummer, met daarin de boodschap van de voorstelling nog eens expliciet verpakt, stuurt mensen met een fijn gevoel naar huis.

advertentie-anjerconcert