Zorg- en Techniekroute 2022 een groot succes

Woensdag 18 mei stond de Zorg- en Techniekroute voor 2022 op de agenda. Kinderen, deelnemende organisaties en bedrijven en het kersverse college vonden het weer een groot succes.

Tijdens de Zorg- en Techniekroute bezochten de groepen 7 en 8 van Sliedrechtse basisscholen diverse lokale technische - en zorggerelateerde bedrijven en instellingen. Zowel burgemeester Jan de Vries alsook wethouders Cees Paas en Roelant Bijderwieden liepen mee met een groepje kinderen en leerden zelf ook nog wat van alle mooie banen die binnen Sliedrecht te vinden zijn. 

Collage Zorg- en Techniekroute 2022

Zorg- en Techniekroute

Tijdens de Zorgroute bezoeken de leerlingen van groep 7 lokale zorginstellingen. De leerlingen van groep 8 bezoeken de lokale technische bedrijven. Op deze wijze maken de leerlingen van alle Sliedrechtse basisscholen in een jaar tijd kennis met een viertal interessante locaties. Zowel leerlingen als bedrijven en basisscholen zijn enthousiast over de routes. De Zorg- en Techniekroute is in het kader van beroepsoriëntatie.

De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met deelnemende lokale technische bedrijven en zorggerelateerde bedrijven en instellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. Het doel van de Zorg- en Techniekroute is kinderen kennis laten maken met én enthousiast maken voor een toekomst in de techniek of zorg.

Dank aan de deelnemende organisaties en bedrijven

Als gemeente danken wij de deelnemende organisaties en bedrijven.

ZORGROUTE: Bibiliotheek AanZet, De Lelie Zorggroep, De Gebitskliniek, Jados, Rivas, Samenw. Apotheken Sliedrecht, Seniorenhuys de Schalm, Sjeun Optiek By Floris, Sociaal Team Sliedrecht / Welzijnswerk, SOJS, United by Music, Zeno Zorg.

TECHNIEKROUTE: Bakker Sliedrecht, Bouwbedrijf Visser, Bouwonderneming Stout BV, Cérelia, DD Reklame, Den Breejen BV, DHM, Dieseko Group, EMC Verhoef,  IHC Digital Business Systems, IQIP, IV Infra, Loodgietersbedrijf Simon, MECS, Nidec, Podt Alpain/Plastirol, Teus Vlot, Verheij Integrale Groenzorg, Vink Diesel, Vlot Logistics.

Of bekijk hier welke bedrijven en organisaties dit jaar hebben meegedaan.

Wilt u als bedrijf of organisatie volgend jaar deelnemen?

Neem dan contact op met accountmanager Esther Smit. ZIj is bereikbaar van maandag t/m vrijdag (tot 15.30 uur) en woensdag tot (18.00 uur). Dit kan via haar e-mailadres e.smit@sliedrecht.nl of telefonisch op telefoonnummer 06 - 12 39 15 68.