Juli

 • De Groene Huiskamer

  26 augustus 2022

  De Groene Huiskamer bij de Moestuin Sliedrecht (Lijsterweg 70) is een ontmoetingsplek waar iedereen erbij hoort, waar iedereen mee doet en waar iedereen nodig is. Een huiskamer en een tuin waar mensen elkaar ontmoeten. Waar vooroordelen wegvallen. Waar u informatie, advies en antwoorden kunt halen, maar waar u vooral ook ontdekt wat u kan inbrengen.

 • Uitgever Akse Media start met actualisatie gemeentemagazine Sliedrecht

  21 juli 2022

  Eind van dit jaar komt er weer een gemeentemagazine uit. Uitgever Akse Media start volgende week met het werven van adverteerders.

 • Werkzaamheden Craijensteijn

  21 juli 2022

  KWS is in opdracht van de gemeente Sliedrecht met de aanleg van het vrijliggend fietspad bezig. Afgelopen donderdag 14 juli zijn de werklieden vroeg in de ochtend gestart met het aanbrengen van de onder- en tussenlaag asfalt van de rijbaan tussen de Prinsenweer tot en met de inrit Dorlandsweer.

 • Informatie verhoging energietoeslag

  21 juli 2022

  Bij de Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeenten komen veel vragen binnen over een verhoging van de energietoeslag van €500,- voor mensen met een laag inkomen. Op dit moment heeft Sociale Dienst Drechtsteden helaas nog geen informatie over deze verhoging.

 • Hitte en gezondheidsadviezen

  18 juli 2022

  Maandag en dinsdag wordt het erg warm. Temperaturen komen boven de 30 graden uit. Het is juist met warme dagen belangrijk om goed voor uzelf te zorgen en oververhitting en uitdroging te voorkomen.

 • Gemeente schenkt boek De Bonkelaar aan Albert Schweitzerziekenhuis

  14 juli 2022
 • HVC gestart met aanleg warmtenet Deltalaan

  13 juli 2022

  In de periode van maandag 11 juli tot en met vrijdag 30 september breidt HVC het warmtenet Sliedrecht uit. De werkzaamheden vinden plaats in de Deltalaan tot aan de Thorbeckelaan (ter hoogte van de algemene begraafplaats). Aannemer A. Hak voert werkzaamheden in fases uit.

 • Tot 31 december 2022 aanvragen eenmalige energietoeslag

  07 november 2022

  Vanaf dinsdag 19 april 2022 is het voor inwoners van de Drechtsteden mogelijk om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022. De eenmalige energietoeslag wordt uitgekeerd aan inwoners van de Drechtsteden, waarvan het inkomen minder is dan 130% van het wettelijk sociaal minimum (WSM).

 • Corona herdenking Sliedrecht

  08 juli 2022

  Om de gestorvenen en zieken van Corona te herdenken is op woensdag 6 juli in het Willen Dreespark een herdenkingsboom en herdenkingsbord onthuld. Burgemeester Jan de Vries en Jan Willem Reimelink onthulde het herdenkingsbord.

  Lees hier de speech burgemeester Jan de Vries

 • Daverend oogstfeest NME-centrum "De Hooizolder"

  08 juli 2022

  Afgelopen vrijdag 1 juli werd het werk in de moestuin in NME-centrum “De Hooizolder” afgesloten met het oogstfeest. Eindelijk mochten de leerlingen hun aardappelen oogsten! Ook de medewerksters van de moestuin werden in het zonnetje gezet.

 • 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht

  08 juli 2022

  Vorige week donderdag, 30 juni, overhandigde burgemeester Jan de Vries het speciale boekje '50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht' aan groep 4 van de cbs Oranje Nassauschool bij NME-centrum De Hooizolder.