Informatie verhoging energietoeslag

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeenten komen veel vragen binnen over een verhoging van de energietoeslag van €500,- voor mensen met een laag inkomen. Op dit moment heeft Sociale Dienst Drechtsteden helaas nog geen informatie over deze verhoging.

02-logo sociale dienst drechtstedenHet kabinet gaat nog met de gemeenten in gesprek over deze extra toeslag. Ook is het nog wachten op een definitief besluit van de Tweede Kamer. Zodra hier meer over bekend infomeren Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeenten u hierover via website en social media kanalen. Het laatste nieuws hierover leest u op de website van de Sociale Dienst.

Wat is de energietoeslag?

Door de gestegen energiekosten kan niet iedereen de energierekening betalen. Daarom is er de energietoeslag. Heeft u een laag inkomen? Vanaf dinsdag 19 april 2022 is het voor inwoners van de Drechtsteden mogelijk om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Aanvragen kan tot en met 31 oktober 2022. Benieuwd of u in aanmerking komt voor de toeslag? Kijk dan op de website van de Sociale Dienst.