Augustus

 • Resultaten moestuinonderzoek PFAS verwacht op 5 september

  26 augustus 2022

  De resultaten van het moestuinonderzoek zijn binnenkort bekend. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht startten vorig jaar met een onderzoek in verschillende moestuinen rondom Chemours. We onderzoeken de hoeveelheid PFAS, waaronder PFOA en GenX in groente en fruit. Met dit onderzoek komt er een advies voor eten uit eigen (moes)tuin. Het RIVM publiceert binnenkort het rapport hierover.

 • Gemeente Sliedrecht zoekt leden voor nieuwe adviesgroep MAG

  22 augustus 2022

  De gemeente Sliedrecht start met een Maatschappelijke Adviesgroep, ook wel MAG genaamd. Deze adviesgroep wordt een informatiebron en klankbord voor de ontwikkeling, inrichting en evaluatie van beleid rond het Programma Ruimtelijke Vernieuwing gemeente Sliedrecht.

 • Scholen zijn weer begonnen

  22 augustus 2022

  'De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Na de zomervakantie zijn er veel kinderen in het verkeer. En na de zomervakantie is het voor ieder kind en jongere weer even wennen geblazen om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen.

 • Zet ook in de zomer de knop om

  18 augustus 2022

  Heeft u de campagne ‘Zet ook de knop om’ van de Rijksoverheid al gezien? Dit is een landelijke campagne om huishoudens en ondernemers met praktische besparingstips te stimuleren om op korte termijn energie te besparen.

 • Groene sloten

  12 augustus 2022

  Elk jaar komt er op enkele locaties in Sliedrecht een groene laag te liggen in de sloten, we noemen dat 'kroos'. Door de hogere temperaturen deze zomer groeit het kroos heel snel.

 • Overeenkomst PARKnCHARGE

  02 januari 2023

  De gemeente Sliedrecht wil het gebruik van elektrische en hybride auto’s stimuleren. Dat doen ze door laadpalen te laten plaatsen in de openbare ruimte. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met PARKnCHARGE.

 • Archeologische vondsten

  11 augustus 2022

  Vorig jaar zomer vonden drie jongens in Baanhoek-West bijzondere vondsten van scherven. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek heeft vervolgens onderzoek gedaan en daaruit bleek dat de scherven uit de periode van het jaar 0 tot ongeveer 300 na Christus zijn.

 • Verduurzamen? Het Regionaal Energieloket helpt u graag!

  11 augustus 2022

  Alle woningen in Nederland gaan de komende 30 jaar stap voor stap van het aardgas af. Zo ook in Sliedrecht. Heeft u een koopwoning en wilt u uw huis verduurzamen, maar weet u niet goed hoe? Tot eind augustus kunt u samen met een adviseur van het Regionaal Energieloket de mogelijkheden bespreken.

 • Werkzaamheden Craijensteijn bijna gereed

  11 augustus 2022

  Vorige week, maandag 1 augustus, is KWS Infra gestart met de laatste fase aan de Craijensteijn. In deze fase wordt het asfalt van de rijbaan van de Craijensteijn vervangen. Onder behoud is vanaf zaterdag 20 augustus de Craijensteijn weer volledig open.

 • Vlaggenparade in het teken van het zomerevenement KNOTS

  04 augustus 2022

  Van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus wordt weer het jaarlijks zomerevenement KNOTS georganiseerd door SOJS (Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht). Afgelopen vrijdag werden de vlaggen voor de KNOTS week door wethouder Cees Paas en Marloes Vriens (SOJS) opgehangen.

 • Proef groene sedumdaken R-netbushokjes Zuid-Holland

  04 augustus 2022

  De provincie Zuid- Holland Zuid is vorige week in de gemeente Sliedrecht gestart met een proef van groene sedumdaken op de R-net bushokjes. In Sliedrecht is de halte Willem Dreespark van een groen dak voorzien, de halte Grienden volgt in september. De proef draait ook in de gemeenten Molenlanden en Papendrecht.

 • Schade aan gemeentelijke eigendommen

  03 augustus 2022

  Afgelopen weken zijn er ook in Sliedrecht protestacties geweest tegen het stikstofbeleid van de regering. De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in onze gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt.