Groene sloten

Elk jaar komt er op enkele locaties in Sliedrecht een groene laag te liggen in de sloten, we noemen dat 'kroos'. Door de hogere temperaturen deze zomer groeit het kroos heel snel.

Verwijderen kroos

Afgelopen 6 weken heeft de gemeente Sliedrecht een bedrijf ingehuurd om het kroos te verwijderen. Dit hebben ze op verschillende manieren gedaan: handmatig met een waadpak in het water, met tractor en kraan of met behulp van drijvende matten. Het kroos is de afgelopen weken op verschillende plekken weggehaald. Bijvoorbeeld in sloten waar de doorstroming in gevaar komt door het kroos of als de laag kroos dikker is dan 3 centimeter.

Kroos groeit snel

Als we het kroos weghalen kunnen we het nooit helemaal weghalen. Met deze warme temperaturen groeit het kroos heel snel. Het kan binnen 24 uur verdubbelen. Het kan zijn dat u in Sliedrecht nog een groene laag in de sloot ziet liggen. Gemeente Sliedrecht houdt gezamenlijk met het waterschap de sloten in de gaten; bij noodzaak halen we het kroos weer weg. Ziet u een sloot waar veel kroos is? Meld het in Fixi dan gaan we kijken.

Let op

Tijdens deze warme dagen vragen we u extra op te letten met kinderen en huisdieren bij de rand van een sloot. Zij denken soms dat het kroos gras is.

kroos