Juni

 • Succesvolle acties Sliedrecht vergroent

  29 juni 2022

  Vorige week organiseerde Tablis Wonen en Van Hattum Infra twee afzonderlijke acties rondom vergroenen en ontstenen. De gemeente en organiseerde partijen kijken terug op twee succesvolle middagen.

 • Vergunning evenementen

  29 juni 2022

  De zomer is weer in aantocht en gelukkig is er weer ruimte voor evenementen. Sliedrecht bruist en er zijn vaak veel initiatieven van bewoners en organisaties. Leuk! Maar vergeet u niet de vergunning?

 • Gevaren zwemmen in de haven

  29 juni 2022

  Zwemmen in de haven en bij de halte van de waterbus is heel gevaarlijk en daarom verboden. Burgemeester Jan de Vries ging met jongeren van de Cbs Oranje Nassauschool en de Johannes Calvijnschool in gesprek waarom het gevaarlijk is om daar te zwemmen.

 • Uitkomsten nieuw moestuinonderzoek verwacht in de zomer

  29 juni 2022

  Sinds de zomer van 2021 laten de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht een onderzoek uitvoeren in verschillende moestuinen rondom Chemours.

 • Uitnodiging herdenking coronapandemie

  23 juni 2022

  In de afgelopen twee jaar is ons land getroffen door de coronapandemie. Scholen en bedrijven werden gesloten, veel mensen werden ziek en sommigen kwamen te overlijden. Veel Sliedrechters denken nog dagelijks aan deze periode, omdat zij een dierbare hebben verloren of nog steeds de gevolgen van het coronavirus ondervinden.

 • Qbuzz rijdt vanaf 27 juni aangepaste dienstregeling

  23 juni 2022
 • Vervoer Drecht- en Wijkhopper en Qbuzz onder druk

  23 juni 2022
 • Studietoeslag verandert vanaf studiejaar 2022 - 2023

  23 juni 2022

  Vanaf 1 april 2022 zijn er landelijk minimum bedragen vastgesteld. Inwoners uit de Drechtsteden, die recht hebben op de studietoeslag, krijgen bij sommige leeftijden een hoger bedrag dan het landelijk minimum. Belangrijke veranderingen van de studietoeslag zijn het schrappen van de leeftijdsgrens.

 • Oud-wethouders schenken cheque aan Voedselbank Sliedrecht

  17 juni 2022

  Vanmiddag, vrijdag 17 juni, overhandigde oud-wethouders Piet Vat en Ed Goverde een cheque van 2.320,00 euro aan Voedselbank Sliedrecht. Deze cheque is een gift van deze vertrekkende wethouders. De cheque bestaat uit financiële donaties van inwoners aan de vertrekkende wethouders en een persoonlijke gift van de oud-wethouders.

 • Energietransitie biedt kansen voor nieuwe instroom op regionale arbeidsmarkt

  17 juni 2022

  Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie en voor extra banen met toekomst. Deze twee ambities komen samen in het onderzoeksrapport naar de effecten van de energietransitie op de regionale arbeidsmarkt, dat onlangs is gepresenteerd.

 • Telefonische adviesgesprekken van het Regionaal Energieloket

  16 juni 2022

  Alle woningen in Nederland gaan de komende 30 jaar stap voor stap van het aardgas af. Zo ook in Sliedrecht. Heeft u een koopwoning en wilt u aan de slag, maar weet u niet goed hoe? Met een telefonisch adviesgesprek van het Regionaal Energieloket kunt u een plan op maat opstellen.

 • Herkent u ouderenmishandeling?

  16 juni 2022

  Een ouder echtpaar dat opeens de huur niet meer kan betalen. Een vrouw die terugdeinst als je haar arm wilt pakken. Een lege koelkast, slaapproblemen, onverklaarbare angst of een verwaarloosd uiterlijk bij iemand die altijd zo’n opgeruimde uitstraling had.

 • Op weg naar aardgasvrij – stap voor stap leren

  16 juni 2022

  Nederland wordt aardgasvrij. Dat betekent dat we straks op een andere manier onze woning verwarmen en koken. Ook Sliedrecht is op weg naar een aardgasvrije toekomst. Het warmtenet speelt hierin een belangrijke rol.

 • Parkeerplaatsen zijn voor parkeren

  16 juni 2022
 • Sliedrecht vergroent

  16 juni 2022

  Het klimaat verandert. Dat heeft gevolgen, ook voor Sliedrecht. Door droogte daalt de grondwaterstand, met het risico dat woningen verzakken en planten verdrogen. Tegelijkertijd kunnen er meer korte periodes van hevige regenval voorkomen.

 • Nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt geopend

  10 juni 2022

  Woensdag 8 juni is door wethouder Roelant Bijderwieden de nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt officieel geopend. De nieuwe fietsenstalling is gerealiseerd voor de bezoekers van de Kerkbuurt. Ook de naastgelegen Henri Dunantschool maakt gebruik van de fietsenstalling.

 • 15 juni: Online informatieavond energie besparen voor VvE's

  09 juni 2022

  Op woensdag 15 juni om 19:30 uur organiseert het Regionaal Energieloket een online informatieavond over de mogelijkheden van energiebesparing voor VvE's. Interesse? Lid van een VvE? Meld u dan aan via de website van regionaal energieloket.

 • Kermis en verplaatsen weekmarkt

  03 juni 2022

  Van 9 t/m 15 juni is er weer Kermis op het Burgemeester Winklerplein en een gedeelte van de Simon Stevinstraat in Sliedrecht. De weekmarkt van woensdag 15 juni is tijdelijk verplaatst naar de Jacob Catsstraat (inclusief parkeerterrein bij de Jumbo).

 • Herinrichting Rivierenbuurt-Zuid en PC Hooftlaan gereed

  07 juni 2022
 • Wethouder Roelant Bijderwieden opent nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt

  09 juni 2022

  Woensdag 8 juni heeft wethouder Roelant Bijderwieden de nieuwe fietsenstalling Kerkbuurt officieel geopend. De nieuwe fietsenstalling is gerealiseerd voor de bezoekers van de Kerkbuurt. Ook de naastgelegen Henri Dunantschool maakt gebruik van de fietsenstalling.