November

 • Koninklijke onderscheiding

  30 november 2018

  Loco-burgemeester Hans Tanis heeft donderdag 29 november 2018 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw L.M. Batenburg-Schouten in de Maranathakerk aan de Lijsterweg in Sliedrecht. Mevrouw Batenburg heeft de onderscheiding ontvangen ter gelegenheid van haar afscheid als penningmeester van de Vrouwenkring van de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Ondertekenen contract Optisport

  30 november 2018

  Vanaf 1 januari 2019 gaat een nieuw contract in voor de exploitatie van zwembad De Lockhorst. Na een aanbestedingsprocedure kwam Optisport als beste partij naar voren. Met nieuwe afspraken mag Optisport de komende vijf jaar aan de slag in het zwembad. Wethouders Hanny Visser-Schlieker en Ben van der Plas ondertekenden vandaag het nieuwe contract met Oscar Schewe regiodirecteur van Optisport.

 • Waterbus in de mist winnaar fotowedstrijd

  28 november 2018

  Annemieke Stuij heeft de fotowedstrijd gewonnen die de gemeente Sliedrecht heeft uitgeschreven om te vieren dat het College Uitvoeringsprogramma 2018-2022 klaar was. Haar foto met daarop een eenzame fietser in de mist bij de waterbus werd beoordeeld als mooiste inzending.

 • Impuls voor Woonboulevard en BW-plein

  28 november 2018

  De Woonboulevard op de Nijverwaard en het Burgemeester Winklerplein krijgen allebei een eigen fonds om de winkelgebieden aantrekkelijker te maken. De gemeente Sliedrecht heeft daarover deze week afspraken gemaakt met de ondernemersverenigingen. De fondsen worden gevuld met de opbrengst van de reclamebelasting die dit jaar bij de winkelgebieden is ingevoerd.

 • Plan uitbreiden capaciteit begraafplaats

  27 november 2018

  De gemeente Sliedrecht wil laten onderzoeken of het aantal graven op de begraafplaats fors kan worden uitgebreid. Als er niets gebeurt, is er in 2025 geen ruimte meer voor nieuwe graven. Een adviesbureau heeft zeven mogelijkheden in kaart gebracht waarmee er in totaal ruimte kan komen voor 780 nieuwe graven.

 • Miljoenen voor betere doorstroming op A15

  23 november 2018

  De komende vier jaar wordt er €8 miljoen gestoken in het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. De op een na duurste file wordt de komende vier jaar aangepakt met innovatieve maatregelen voor het wegverkeer en openbaar vervoer waarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden verbetert.

 • Tekenwedstrijd Donkere Dagen Offensief

  16 november 2018

  Julia Roskott uit groep 8a van de Prins Willem-Alexanderschool heeft de tekenwedstrijd rondom het Donkere Dagen Offensief gewonnen. Haar tekening liet het best de slogan 'Situatie Verdacht! Aan 112 gedacht?' naar voren komen. Burgemeester Bram van Hemmen ging vrijdag 16 november langs in de klas om de prijs aan Julia uit te reiken.

 • Gesprek Hans Tanis en RWS over N3/A15

  16 november 2018

  Er is een duidelijk aanspreekpunt nodig voor mensen en bedrijven die ideeën hebben om de overlast tijdens werkzaamheden aan de N3 en de A15 te verminderen. Dat vindt de Sliedrechtse wethouder Hans Tanis, die ook regiobestuurder van de Drechtsteden is en Bereikbaarheid in zijn portefeuille heeft. Hij hield zijn pleidooi vrijdag op een bijeenkomst van projectleiders van Rijkswaterstaat.

 • Overeenkomst Kerkbuurt

  15 november 2018

  De gemeente Sliedrecht en ondernemers uit de Kerkbuurt hebben vanmorgen afspraken gemaakt over een fonds om de winkelstraat aantrekkelijker te maken. Dat fonds wordt gevuld met de opbrengst van de reclamebelasting die dit jaar is ingevoerd.

 • College vergadert extern

  14 november 2018

  Dinsdag 13 november vergaderde het college van B&W extern in het nieuwe Bonkelaarhuis. Voor de vergadering werden zij verwelkomd door de directie. Na de vergadering volgde een gezamenlijke lunch met als toetje nog een rondleiding door het Bonkelaarhuis.

 • Onderzoek naar lood bij speelplaatsen

  12 november 2018

  De provincie is van mening dat er onderzoek gedaan moet worden naar lood in de bodem bij kinderspeelplaatsen in Zuid-Holland. De Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid (OZHZ) doet daarom bodemonderzoek bij kinderspeelplaatsen. Zo wordt duidelijk of extra acties nodig zijn.

 • Inentingen tegen meningokokkenziekte

  08 november 2018

  Alle Sliedrechtse jongeren, geboren tussen 1 mei 2004 en 31 december 2004, hebben een oproep gehad om zich te laten inenten tegen meningokokken. De entingen vinden plaats van 13.30 – 16.00 uur in De Bron, Maasstraat 1 in Hardinxveld-Giessendam.

 • Gemeente gunt Optisport exploitatie zwembad

  08 november 2018

  Optisport is ook de komende vijf jaar de exploitant van zwembad De Lockhorst. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure, waarbij is gekeken welke partij de beste plannen had. Optisport Exploitaties B.V. kwam als beste uit de bus en heeft de opdracht voor de komende vijf jaar in de wacht gesleept met een optie tot verlenging van nog eens vijf jaar.

 • Sliedrecht pakt vuurwerkoverlast aan

  07 november 2018

  De gemeente Sliedrecht neemt dit jaar extra maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Vier teams gaan in de maanden november, december en januari de straat op om te handhaven.

 • Nieuwe bushaltes bij station Sliedrecht

  05 november 2018

  Vandaag begint aannemer Mourik in opdracht van de provincie Zuid-Holland met het opwaarderen van de bushaltes bij station Sliedrecht. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Kralingse Zoom en Utrecht, te weten: de Snelbuzz 388. De haltes worden comfortabeler.

 • Installatie Kinderraad

  01 november 2018

  Woensdagmiddag 31 oktober heeft burgemeester Bram van Hemmen de derde kinderraad geïnstalleerd.