Oktober

 • Bram van Hemmen herbenoemd tot burgemeester

  30 oktober 2018

  Bram van Hemmen mag ook de komende zes jaar burgemeester van Sliedrecht zijn. Hij is bij Koninklijk Besluit herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar die ingaat op 27 november 2018.

 • Nieuwe bushalte bij Baanhoek

  26 oktober 2018

  Maandag 29 oktober start de provincie Zuid-Holland met de vernieuwing van de bushalte bij station Sliedrecht Baanhoek. De halte wordt opgewaardeerd naar R-net-kwaliteit. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Zuidplein, te weten: R-net lijn 491.

 • Ideeën voor Sliedrecht

  23 oktober 2018

  Aan de slag met uw input en ideeën voor Sliedrecht

 • Bouw lift Kerkbuurt gaat nieuwe fase in

  23 oktober 2018

  De bouwwerkzaamheden voor de lift bij de Kerkbuurt gaan op dinsdag 30 oktober een nieuwe fase in. Afgelopen tijd zijn de kabels en leidingen in de Frans Halsstraat verlegd, waardoor de aannemer nu echt kan beginnen met de bouw van de lift zelf.

 • Meetresultaten luchtverontreiniging

  17 oktober 2018

  De concentratie fijnstof in de lucht in Sliedrecht lijkt niet hoger te zijn dan de wettelijke Europese normen. Dat is de eerste voorzichtige conclusie van de gemeente Sliedrecht na drie maanden meten van de luchtkwaliteit op drie plaatsen: Craijensteijn, Stationsweg en Rivierdijk. Hier heeft TNO speciale meetkastjes opgehangen om een beter beeld te krijgen van de invloed van het verkeer op de lokale luchtkwaliteit in Sliedrecht.

 • Plannen subsidie aardgasvrij Sliedrecht-Oost

  17 oktober 2018

  De gemeente Sliedrecht heeft op dinsdag 16 oktober 2018 de bewoners van Sliedrecht-Oost per brief ingelicht over de plannen met de subsidie voor een aardgasvrij Sliedrecht-Oost.

 • Gratis fietskeuring

  16 oktober 2018

  De Fietsersbond Drechtsteden start weer met een serie fietskeuringen in de Drechtsteden en dus ook in Sliedrecht. Enthousiaste vrijwilligers kijken de fiets gratis na, stellen het af, kijken naar de verlichting en repareren soms kleinigheden. Dit met als doel veilig de weg op te gaan.

 • College presenteert plannen tot en met 2022

  15 oktober 2018

  Met trots presenteert het college van B & W op maandag 15 oktober het College Uitvoeringsprogramma voor de periode 2018-2022. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in het raadhuis die om 20.00 uur begint en waarbij iedereen welkom is.

 • Werken áán, vóór en mét Sliedrecht

  10 oktober 2018

  Met trots presenteert het college van B & W van Sliedrecht het College Uitvoeringsprogramma voor de periode 2018-2022. Hierin staat werken áán, vóór en mét Sliedrecht centraal. De resultaten die dat de komende vier jaar oplevert, zorgen ervoor dat Sliedrecht een dorp is en blijft om trots op te zijn.

 • Fotowedstrijd #trotsopsliedrecht

  10 oktober 2018

  Mooie prijzen te winnen bij fotowedstrijd #trotsopsliedrecht

 • Politie en gemeente plaatsen hennepcontainer

  09 oktober 2018

  Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wil zien, kan op woensdag 17 oktober terecht op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. De gemeente en de politie plaatsen daar dan een zogenoemde hennepcontainer. Daarmee willen ze mensen wijzen op de gevaren en laten zien hoe de overheid optreedt tegen hennepkwekerijen.

 • Verbreding A15

  03 oktober 2018

  De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Tracébesluit A15 Papendrecht – Sliedrecht en het Saneringsplan A15 Papendrecht – Sliedrecht op 30 augustus 2018 vastgesteld (en bekendgemaakt in de Staatscourant van 12 september 2018).