September

 • Oproep aan het dorp

  27 september 2018

  Brief van burgemeester Bram van Hemmen

 • Subsidie aardgasvrij maken Sliedrecht-Oost

  27 september 2018

  De gemeente Sliedrecht heeft in juni 2018 een subsidieaanvraag ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken om Sliedrecht-Oost aardgasvrij te maken en heeft deze subsidie toegekend gekregen. Het subsidiebedrag van 3,8 miljoen euro is bedoeld voor het aardgasvrij maken van circa 500 particuliere koopwoningen, 100 grondgebonden huurwoningen en één verzorgingstehuis. Deze woningen worden aangesloten op een nieuw warmtenet.

 • Update Dupont/Chemours

  27 september 2018

  Het RIVM heeft het onderzoek naar 11 moestuinen in de omgeving van Chemours afgerond. Na eerder de gewassen te hebben onderzocht, heeft het RIVM de concentraties PFOA en GenX in de bodem en het irrigatiewater geanalyseerd. Uit de analyses concludeert het RIVM dat moestuinders het opgevangen regenwater en/of slootwater kunnen gebruiken om hun moestuinen te bewateren. Ook is de bodemkwaliteit geschikt voor moestuingebruik.

 • Update Dupont/Chemours

  20 september 2018

  Wethouder Rik van der Linden pleit namens 17 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid voor een landelijk beleidskader voor PFAS in de bodem. Dat schrijft hij in een brief aan staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de brief wordt uitgelegd dat PFAS-verontreiniging van grond(water) géén lokaal/regionaal probleem is, maar een landelijk probleem. Bovendien leidt gebrek aan landelijke kaders tot ongewenste verspreiding van PFAS-houdende grond naar nu nog schone gebieden.

 • Verhuur 3e verdieping gemeentekantoor

  20 september 2018

  De gemeente Sliedrecht is van plan om de derde verdieping van het gemeentekantoor te verhuren aan Danser Group BV uit het dorp. Het bedrijf groeit en is daarom op zoek naar een nieuwe locatie. De gemeente is gevraagd om mee te denken over een oplossing.

 • Sliedrecht eert zijn helden

  17 september 2018

  "U bent een bijzondere groep mensen in ons dorp. Ik ben trots op u!" Met die woorden gaf burgemeester Bram van Hemmen zaterdag het startschot voor de jaarlijkse Veteranendag, waarbij de gemeente enkele tientallen helden uit Sliedrecht in het zonnetje heeft gezet.

 • Persverklaring

  17 september 2018

  Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht heeft kennisgenomen van de uitkomsten van het integriteitsonderzoek naar oud-wethouder Len van Rekom. Het onderzoek toont aan dat de zaken waarvan hij is beschuldigd niet kloppen. Zijn reputatie is ten onrechte beschadigd. De manier waarop hij door anderen in een kwaad daglicht is gezet, vinden wij onacceptabel.

 • Start aanleg fietspad

  12 september 2018

  Dinsdagavond deelde wethouder Ton Spek mee dat er een fietspad tussen Stationspark II en Bronbad de Lockhorst komt. Donderdag 13 september starten de voorbereidingen. Op 8 oktober wordt het pad – het gaat om een lengte van ongeveer 50 meter – betegeld. Het is de bedoeling dat het op vrijdag 12 oktober klaar is.

 • Update Dupont/Chemours

  11 september 2018

  De gemeente Sliedrecht is blij dat chemiebedrijf Chemours eindelijk maatregelen heeft aangekondigd om de uitstoot van GenX fors terug te dringen. Het bedrijf belooft over twee jaar 99 procent minder GenX uit te stoten dan in 2017. De gemeente Sliedrecht hoopt dat Chemours die belofte gaat waarmaken.

 • Late Summer Fair succes

  10 september 2018

  Winkelkraampjes, verenigingen, instellingen, terrasjes, proeverijen, demonstraties, lekker weer en een goede sfeer. Al deze ingrediënten zorgden voor een succesvolle Late Summer Fair. Bekijk de foto's voor een impressie.

 • Lancering Sliedrecht werkt

  05 september 2018

  De partners in het platform Sliedrecht Werkt hebben de website www.sliedrechtwerkt.nl gelanceerd. Sliedrecht Werkt is een lokale netwerkorganisatie die zich inzet om mensen uit Sliedrecht mee te laten doen. De deelnemers staan centraal en de partners in Sliedrecht Werkt zoeken naar mogelijkheden om mensen te laten participeren op een plek die past binnen zijn of haar mogelijkheden.