Basisscholen doen verkeersexamen

Vier groepen 7 en 1 groep 8 legden op donderdag 12 april 2018 het VVN Verkeersexamen af. Ongeveer 170 bassischoolleerlingen legden een parcours van ongeveer 5 km af.

Aldrik Dijkstra geeft het officiële startsein

Wethouder Aldrik Dijkstra (verkeer) gaf het officiële startsein en fietste een stukje mee om de basisscholenleerlingen bij te staan. Ook dit jaar is Aldrik Dijkstra's boodschap voor op de fiets: gebruik je smartphone niet!

Verkeersexamen

Tijdens dit examen fietsten de leerlingen van CBS Oranje Nassau, CBS Anne de Vries, OBS Roald Dahl, CBS Johannes Calvijnschool en OBS De Wilgen een rondje door Sliedrecht en werden ze geconfronteerd met diverse verkeerssituaties. Vrijwilligers beoordeelden of ze zich netjes aan de verkeersregels hielden en zich veilig door het verkeer begaven. Van tevoren legden de basisschoolleerlingen het theoretisch examen af. Voorbeelden van vragen die ze hiervoor moesten beantwoorden: wie heeft voorrang op een rotonde, mag je appen op de fiets, mag je met twee personen op een fiets etc.

Verkeersslachtoffers

Het verkeersexamen wordt gehouden, omdat kinderen kwetsbaar zijn in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland werkt er hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het praktisch Verkeersexamen. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel (jonge) verkeersslachtoffers. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Basisscholen doen verkeersexamen