Informatieronde Sliedrecht afgerond

De informatieronde voor de vorming van een coalitie-akkoord in Sliedrecht is afgerond. Onder leiding van informateur Roel Augusteijn hebben de partijen SGP-Christenunie, PRO Sliedrecht, CDA en VVD de mogelijkheden voor samenwerking verkend.

Gebleken is dat er een voldoende basis van vertrouwen is om samen tot een coalitieakkoord te komen. Daarbij hebben de 4 partijen uitgesproken te willen zoeken naar een nieuwe manier om Sliedrecht te besturen. Duidelijk is dat er in ieder geval 2 punten zijn waar de partijen over van mening verschillen. Dat zijn de zondagsrust en het bouwen aan de noordkant van de spoorlijn. De partijen verwachten echter daar uit te kunnen komen.

In het overleg dat de partijen op 25 april hadden is lijsttrekker Nico de Jager (SGP-Christenunie) bij acclamatie benoemd tot formateur.

Daarmee gaat het proces van collegevorming in Sliedrecht een nieuwe fase in. Dhr. Augusteijn rondt zijn opdracht als informateur af en levert binnenkort een informatierapport op dat aan de raadsleden in Sliedrecht zal worden gestuurd.

Dhr. Augusteijn: "Het was een voorrecht om deze informatie in Sliedrecht te mogen doen. Het was een stevige klus, maar het is goed te zien dat men zich bewust is van de noodzaak om een vernieuwingsslag te maken en dat de 4 partijen vertrouwen in elkaar hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat met deze partijen een solide coalitie voor de gemeente Sliedrecht kan worden gevormd. Ik wens dhr. De Jager en de onderhandelaars alle succes toe bij het opstellen van een coalitie-akkoord en de formatie van een nieuw college."

De partijen SGP-Christenunie, PRO Sliedrecht, CDA en VVD gaan de komende weken onder leiding van Nico de Jager verder met de formatie.

Dhr. De Jager: "Ik wil de heer Augusteijn mede namens de andere onderhandelaars hartelijk bedanken voor zijn inzet in de afgelopen weken. Het heeft ons goed vooruit geholpen. Nu gaan we zelf aan de slag om een coalitie-akkoord te maken."