Wethouder Van Rekom dient ontslag in

Op vrijdag 13 april heeft wethouder Len van Rekom zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. Hij kwam tot dit besluit na de raadsvergadering van 10 april. Daarin presenteerde de informateur zijn bevindingen over de vorming van een nieuw college. In het rapport werden specifiek opmerkingen gemaakt over de bestuursstijl van Van Rekom.

Voor de wethouder was dit de druppel die de emmer deed overlopen: "In de afgelopen jaren ben ik, al dan niet via de lokale en sociale media, beticht van allerlei zaken die suggestief en pertinent onjuist zijn. Ik kan en wil niet opereren in een omgeving waarin de hardste schreeuwers hun gelijk willen halen, waarin bewust onjuistheden de wereld in worden geholpen en waarin op de persoon spelen gewoon wordt gevonden. Ik ben niet alleen bestuurder, maar ook mens. Ik ben niet alleen bestuurder, maar ook echtgenoot en vader."

Van Rekom geeft aan op geen enkele manier de coalitievorming voor zijn partij in de weg te willen staan en heeft besloten daarom zijn ontslag in te dienen. Van Rekom: "Ik besluit met de oprechte mededeling dat ik de afgelopen jaren mijn ziel en zaligheid heb gelegd in het beter maken van mijn dorp. Dank voor de samenwerking en: maak ons dorp mooier."

Van Rekom bedankt ook de ambtelijke organisatie voor de samenwerking en ondersteuning in de afgelopen periode.

Het college herkent zich in het beeld dat Van Rekom schetst over het politiek klimaat. Het college betreurt de keus van de wethouder, maar heeft er wel begrip voor. Burgemeester Bram van Hemmen: "Dit is een dramatisch eind voor een bevlogen wethouder. We verliezen met Van Rekom een fijne collega en een bestuurder die zich de afgelopen jaren met veel energie heeft ingezet voor ons dorp Sliedrecht."

De taken van Van Rekom worden de komende periode waargenomen door de andere collegeleden.