Burgemeester schrikt van resultaat controle

De gemeente Sliedrecht heeft donderdagavond samen met de politie en een aantal andere overheidsdiensten een controle uitgevoerd bij twee horecabedrijven. Daarbij zijn twee verdachten gearresteerd.

De controle vond plaats in twee horecapanden aan de Rembrandtlaan en de Kerkstraat. De politie meldt dat er een gasdrukgeweer is aangetroffen. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat er crimineel geld is witgewassen en dat er illegale gokpraktijken hebben plaatsgevonden. Verder zijn twee auto's in beslag genomen.

Het ging om een zogenaamde integrale controle, zoals die vaker worden uitgevoerd in de politieregio Rotterdam, waar Sliedrecht onder valt. De controles zijn nodig om te zorgen voor een gezond ondernemersklimaat waarin bedrijven op een eerlijke manier hun geld kunnen verdienen.

Burgemeester Bram Van Hemmen: "Bij deze controles gaan we er niet vanuit dat we dit soort zaken, zoals een gasdrukgeweer, ontdekken. Maar op het moment dat we wel dit soort zaken tegenkomen, treden we hier stevig tegen op."

Van Hemmen is geschrokken van wat er bij de controle is aangetroffen: "Dit soort praktijken accepteer ik niet in ons dorp." Hij realiseert zich dat de manier waarop de controle is uitgevoerd nogal indruk heeft gemaakt: "Ik vind het vervelend dat mensen overlast hebben ondervonden van deze actie. Maar gezien wat we aangetroffen hebben, was het nodig om deze maatregelen te nemen."

Van Hemmen is trots op de gezamenlijke aanpak van de gemeente, de politie en de overheidsdiensten. "Het lijkt erop dat we een grote slag hebben kunnen slaan." De politie en het openbaar ministerie zijn nu aan zet als het gaat om strafrechtelijke vervolging. Ook de gemeente Sliedrecht beraadt zich op aanvullende maatregelen. Er wordt nu bekeken wat er bestuursrechtelijk mogelijk is.