Overhandiging cheque aan Henri Dunantschool

Wethouder Hanny Visser van Onderwijs heeft vanmorgen een cheque van 500 euro overhandigd aan de Henri Dunantschool in Sliedrecht. De school krijgt de prijs vanwege de meest creatieve bijdrage tijdens de provinciale Schoolbrengdag.

De SCHOOL op SEEF provinciale Schoolbrengdag was op 20 september.  Alle ouders en leerlingen van de Henri Dunantschool werden opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te komen. Dat is niet alleen goed voor een rustigere en veilige schoolomgeving, maar het is ook goed voor het milieu. Bovendien deden leerlingen zo noodzakelijke ervaring op in het verkeer.

De jury heeft gekozen voor de Henri Dunantschool vanwege de aanpak voor een totale verkeersdag op 20 september met alle leerlingen van groep 1 tot en met 8. Opvallende activiteiten waren het blotevoetenpad, de verkeersbordenspeurtocht, schoolroutes in het buitenland en de fietskeuring.

Verkeerseducatie

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het provinciale en regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Sliedrecht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en de gemeente Sliedrecht.