Kansrijk Sliedrecht

Inwoners van de gemeente Sliedrecht krijgen de kans lokaal een eenjarige mbo-opleiding te volgen aan het ROC Da Vinci College. Het collegegeld en de boeken neemt de gemeente voor haar rekening. Het college heeft ingestemd met de start van het project Kansrijk Sliedrecht om Sliedrechters te helpen bij het vinden van een passende baan.

Goed perspectief op werk voor alle Sliedrechters

Dit aanbod is bedoeld voor alle inwoners van Sliedrecht zonder startkwalificatie, die willen herintreden, van wie de toekomst van de huidige baan niet zeker is of wie een opleiding in een kansrijk beroep wil gaan volgen. De opleidingen vallen allemaal in de categorie kansberoepen. Dat zijn opleidingen met een goed perspectief op een baan, op diverse niveaus en in verschillende richtingen (techniek, zorg en welzijn). Wethouder Hanny Visser: "We rekenen erop dat mensen die door Kansrijk Sliedrecht weer naar school gaan en een opleiding afronden, hun kans op de arbeidsmarkt vergroten. In verschillende sectoren zitten werkgevers weer te springen om vakmensen."

Op www.davinci.nl staat een overzicht met aangeboden opleidingen.

Da Vinci College

Het Da Vinci College verzorgt een traject op maat voor Kansrijk Sliedrecht. Deelnemers gaan één dag per week naar school. Daarnaast (leer)werken de deelnemers 16 tot 20 uur per week bij een bedrijf in de regio. Deelnemers aan Kansrijk Sliedrecht zitten bij elkaar in de klas en de lessen worden gegeven in Sliedrecht bij het Griendencollege. De Entree opleiding start per februari 2018 en er zijn nog enkele plaatsen vrij.