Kinderraad beslist

'Kom met een voorstel voor een plek in een deel van het Recreatief Knooppunt waar het voor kinderen goed toeven is.' Deze vraag heeft het college van B&W afgelopen september bij de kinderraad neergelegd. Met die opdracht is de kinderraad aan de slag gegaan en zij presenteerde woensdagmiddag hun voorstel aan de wethouder. Ook hebben zij hun voorstel een naam meegegeven. De speelplaats gaat verder onder de naam 'Baggerjungle'.

Samenwerking

Samen met hun buddy's (gemeenteraadsleden) en het jongerenwerk SOJS hebben de 'fracties' van de kinderraad hun plannen uitgewerkt tot een voorstel. Het voorstel behelst een speeltuin met avontuurlijke elementen zoals een vuurtoren, een (speel)baggerschip, een kabelbaan, picknicktafels, kano's  en een survivaldeel. Een speeltuin voor mensen van 0 tot 100+. Wethouder van Rekom: "Ik ben heel blij met het voorstel van de kinderraad. Super hoe de kinderraad hier aan heeft gewerkt en alle creativiteit in heeft gestoken. Zo krijgt het Recreatief Knooppunt langzamerhand meer smoel. De Sliedrechters van de toekomst hebben zich uitgesproken. Ik hoop dat deze nieuwe generatie nog maar lang plezier van het Knooppunt mag hebben."

Vervolg voorstel

Het voorstel dat de kinderraad heeft gemaakt wordt meegenomen in de planvorming van het Recreatief Knooppunt Sliedrecht. Komende jaren wordt er gewerkt aan de verdere invulling van het Recreatief knooppunt. Wethouder van Rekom hoopt dat de Baggerjungle in 2020 geopend kan worden.

Nieuwe naam Recreatief Knooppunt Sliedrecht: Sliedrecht Buiten

In het najaar van 2017 heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven om inwoners mee te laten denken over een nieuwe naam voor het Recreatief Knooppunt. Deze prijsvraag leidde tot het indrukwekkende aantal van 115 inzendingen. De vakjury heeft uit deze inzendingen een shortlist van de drie beste inzendingen gekozen. Deze shortlist is vervolgens aan de kinderraad voorgelegd. De naam die door de Kinderraad is uitgekozen voor het Recreatief Knooppunt Sliedrecht, is: Sliedrecht Buiten. De winnende naam is ingezonden door mevrouw Sjaan Spaans. Zij krijgt een speciaal SLDRCHT: Groot in doen-pakket.

Kinderraad 2017/2018

De kinderraad bestond dit schooljaar uit: Fenna en Jayda Middelkoop (Roald Dahl), Fleur Lijflander en Lisanne van de Wege (De Wilgen), Jesse Mourik en Oscar Goedhart (Anne de Vries), Dana de Groot en Owen Leimena (Henri Dunant), Evelien Hartkoren en Nina Schenkel (PWA Valkweg), Ryan de Bruin en Amirtha Thedchanamoorty (PWA Waalsaan), Aron Karens en Lucas van den Bergh (Calvijn), Dries ten Have en Mylène de Jong (Oranje Nassau). De buddy's waren de raadsleden: Mark Verheul, Rien Visser, Ton Spek, Jennifer Lanser en burgerraadslid Thea de Ruijter.