Rustige jaarwisseling; schade niet lager dan vorig jaar

De jaarwisseling is in Sliedrecht rustig verlopen. Er waren geen grote incidenten. De schade aan gemeentelijke eigendommen is met ruim 11.000 euro vergelijkbaar met de vorige jaarwisseling. Het vuurwerkdetectiesysteem heeft een beeld gegeven van de hotspots waar illegaal vuurwerk werd afgestoken en is ook aanleiding geweest voor een aantal heterdaad aanhoudingen.

Het preventief legen van de ondergrondse containers en het afsluiten ervan rond de jaarwisseling hebben ondergrondse containerbranden tijdens de jaarwisseling tegen gegaan. Toch heeft de gemeente kosten moeten maken voor het leegpompen van ondergrondse containers die sinds november moesten worden geblust. Er werden 13 afvalbakken vernield.

Hulpdiensten

De hulpdiensten spreken ook van een rustige jaarwisseling. Bij de politie zijn enkele meldingen binnengekomen van vernielingen en burenruzies. Ook maakt de politie melding van onrust en baldadigheid bij een woning aan de Stationsweg. De brandweer draaide een normale dienst en is tijdens de jaarwisseling in totaal vier keer uitgerukt, voor uit de hand gelopen vreugdevuren.

Vuurwerkdetectie

De gemeente heeft dit jaar voor het eerst een vuurwerkdetectiesysteem ingezet om een beter beeld te krijgen van het afsteken van illegaal vuurwerk. De eerste indruk is dat het systeem een goed beeld geeft van de plaatsen en tijden waar en wanneer illegaal vuurwerk werd afgestoken. In de handhaving heeft het ook een aantal keer geleid tot heterdaad aanhoudingen. De informatie uit het systeem gaat de gemeente gebruiken om een gerichter vuurwerkbeleid in te zetten in de aanloop naar en bij de volgende jaarwisseling.