Onderzoek naar woongeluk

Vanaf eind juni is de Grote Omgevingstest Zuid-Holland 2018 van start gegaan. Dit is een onderzoek onder inwoners van Zuid-Holland. Het doel van het onderzoek is de voorkeur van Zuid-Hollanders voor diverse aspecten van wonen en ‘woongeluk’ in beeld te brengen.

Het onderzoek is een initiatief van het Rotterdamse bureau Springco. De provincie Zuid-Holland en veel gemeenten, corporaties en vastgoedpartijen in Zuid-Holland doen mee aan het initiatief omdat ze de uitkomsten belangrijk vinden voor de toekomstige bouw van nieuwe woningen en de inrichting van de omgeving. Ook Sliedrecht neemt deel aan het onderzoek.

I&O Research voert het veldwerk van het onderzoek uit door tienduizenden Zuid-Hollandse huishoudens uit te nodigen. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen.

Er zijn versies van de vragenlijst beschikbaar in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 20 minuten. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 100 cadeaubonnen van €25 verloot.