Spaarzaam met water

De waterbedrijven vragen u dringend om de komende dagen uw tuin niet met kraanwater te sproeien! Het is al een aantal weken droog en warm en het KNMI verwacht komende week dat de hoge temperatuur aanhoudt. Er wordt op dit moment 40% meer kraanwater verbruikt dan normaal. Het meeste water verbruiken we bij het sproeien van de tuin.

Verder kunt u kraanwater besparen door:

  • zwembadwater tijdelijk niet te verversen,
  • niet extra (lang) te douchen en niet in bad te gaan,
  • uw auto niet te wassen.

Blijf wel voldoende kraanwater drinken! Op warme dagen verliest het lichaam meer vocht dan anders. Het is dus wel belangrijk om tijdens de warmte voldoende kraanwater te drinken. Zo voorkom je uitdroging. Let op kinderen, ouderen en huisdieren. Zij vergeten soms op tijd te drinken.

De gemeente is zelf ook terughoudend met bewateren van planten in de openbare ruimte. We werken met plantensoorten die zichzelf moeten kunnen redden. Gaat een soort dood vanwege te droge omstandigheden, dan staat het op de verkeerde plaats. Pas als de droogte extreem aan het worden is (en daar lijkt het nu op), kan het zo zijn dat we op sommige plekken wel water gaan geven. Daarbij gebruiken we water dat komt uit de rivier en uit de watergangen binnen de gemeente.