Toekomstbestendige Kerkbuurt

Op maandag 2 juli kwamen ondernemers en de gemeente bijeen bij de Rabobank aan het Bonkelaarplein om te spreken over het plan voor aanpak om de Kerkbuurt toekomstbestendig te maken. Leidraad voor het plan is de aanpak De Nieuwe Winkelstraat, die al in verschillende gemeenten succesvol is ingezet.

Het plan voor de Kerkbuurt werd gepresenteerd door Farzad Ghaus van Bureau Stad & Co. Volgens Ghaus zijn er drie aanbevelingen waar de Kerkbuurt mee aan de slag kan: ten eerste: versterk de samenwerking door het centrum aan te sturen als een bedrijf. Ten tweede: pak de leegstand aan en zorg voor een levendig kernwinkelgebied. Ten derde: zorg voor meer gastvrijheid in de openbare ruimte, bijvoorbeeld door beter bewegwijzering.

Wethouder Hans Tanis

Naast de voorzitter van de ondernemersvereniging, Eddy Hoogendoorn, sprak ook wethouder Economische Zaken, Hans Tanis. Hij riep de ondernemers op om samen te bepalen waar de inkomsten van het dit jaar ingevoerde ondernemersfonds aan besteed kunnen worden. En hij gaf aan dat de gemeente zich zal blijven inspannen voor schoon, heel en veilig. Onder leiding van dagvoorzitter Jan de Vos gingen de ondernemers met elkaar in gesprek over de aanpak en werden ideeën uitgewisseld voor een zonnige toekomst voor de kerkbuurt.