Jongeren ontvangen jeugdlintje

Op de Internationale Dag van het Kind heeft wethouder Hanny Visser aan vijf Sliedrechtse kinderen het jeugdlintje uitgereikt. Het gaat om Eva en Nina Blokland, Yanick de Groot, Mandy Koppelaar en Sifra van der Graaf. Zij ontvingen het jeugdlintje voor hun bijzondere sportprestaties. De uitreiking vond vrijdagmiddag in het Raadhuis plaats in aanwezigheid van vele familieleden.

Het jeugdlintje is in 2016 ingesteld door het college van B&W met als doel jongeren positief in het nieuws te brengen en hun maatschappelijke of sportieve inzet als voorbeeld te laten zijn voor andere jongeren in Sliedrecht.

Jongeren ontvangen jeugdlintje

De volgende jongeren zijn onderscheiden:

Eva Blokland

Eva heeft in 2017 en in 2018, deelgenomen aan het NK atletiek. Beide keren is ze op de 1e plaats geëindigd in haar leeftijdsklasse. De laatste keer waren er 93 atleten in haar categorie. Daarnaast verbreekt ze clubrecord na clubrecord bij atletiekvereniging AV Passaat. Eva eindigt bij alle wedstrijden (zelfs NK's) altijd op het podium en meestal op de 1e plaats.

Nina Blokland

In 2017 veroverde zij de 1e plaats op het NK atletiek, in 2018 werd ze derde. Ze verbreekt aan de lopende band clubrecords. Ze verbreekt regelmatig clubrecords (ook die ooit op naam van zus Eva stonden). Nina sport heel graag. Ze moedigt haar medesporters altijd aan en is blij als die ook goed presteren.

Yanick de Groot

Yanick heeft vele nationale en internationale kampioenschappen kyokushin karate gevochten. Zo heeft hij al een flink aantal bekers en medailles in de wacht gesleept. Hij is leerling en assistent instructeur. Yanick zit al ruim 10 jaar op sportschool "Budokai Tsunami", waar hij doet aan Kyokushin karate, zelfverdediging, weerbaarheid en boksen. Yanick is een van die zeldzame mensen waarop men in een sport altijd hoopt, maar die je maar zelden ziet: aangeboren doorzettingsvermogen, een goed en sportief inzicht en een dosis moed die hem in staat stelde een goed karateka te worden. Kyokushin staat voor doorzetten en niet opgeven. Yanick op de wedstrijdmat is een kleine wervelwind die lekker tekeer gaat. Bij hem passen het best de woorden: "Talent is leuk maar mentaliteit is alles".

Mandy Koppelaar

Mandy is turnster en dubbele minitrampoline springster. In 2017 werd zij Nederlands Kampioene in de klasse jeugd op de dubbele minitrampoline. Twee jaar geleden, als pupil is dit haar ook gelukt. Als toestelturnster was ze al gepromoveerd naar de 2e divisie en uitkomend in een hogere klasse heeft ze zich weten te handhaven in deze divisie.

Sifra van der Graaf

Sifra is springster op de grote trampoline en dubbele minitrampoline. Al vier jaar op rij wist ze op het Nederlands Kampioenschap het podium te bereiken, waarbij zij het afgelopen jaar een 2e plaats heeft behaald. Diverse keren was zij op het hoogste podium te vinden bij de plaatsingswedstrijden van beide toestellen. Op de trampoline is het haar gelukt om driemaal op rij de finale te bereiken, waarvan eenmaal een derde plaats. De dubbele minitrampoline is haar favoriete toestel. Verder is zij assistente bij gymnastiekgroepen van Synergos. Zij heeft haar assistentendiploma behaald en assisteert bij de gymnastiekgroepen van Synergos.