Impuls voor Woonboulevard en BW-plein

De Woonboulevard op de Nijverwaard en het Burgemeester Winklerplein krijgen allebei een eigen fonds om de winkelgebieden aantrekkelijker te maken. De gemeente Sliedrecht heeft daarover deze week afspraken gemaakt met de ondernemersverenigingen. De fondsen worden gevuld met de opbrengst van de reclamebelasting die dit jaar bij de winkelgebieden is ingevoerd.

MarktIn het fonds voor de Woonboulevard op de Nijverwaard wordt naar verwachting 83.000 euro per jaar gestort. Dat bedrag maakt de gemeente rechtstreeks over naar de ondernemersvereniging. Die beheert het fonds en maakt samen met de winkels plannen voor de besteding van het geld. De afspraken hierover zijn dinsdag ondertekend.

Burgemeester Winklerplein

Vandaag zijn ook de afspraken over zo'n zelfde fonds voor het Burgemeester Winklerplein ondertekend. De verwachte jaaropbrengst van de reclamebelasting in dit winkelgebied is 14.000 euro per jaar.

In de afspraken die zijn gemaakt, staat onder meer dat de ondernemersverenigingen ieder jaar een begroting en een activiteitenplan bij de gemeente indienen.

De opbrengst van de reclamebelasting bij de woonboulevard is hoger dan bij het Burgemeester Winklerplein. De woonboulevard is groter en ook de winkels hebben een veel grotere oppervlakte. De ondernemers van de woonboulevard betalen daarom meer reclamebelasting. Daardoor komt er in het fonds voor de Woonboulevard meer geld dan in het fonds voor het Burgemeester Winklerplein.

Extra voor de winkelgebieden

Wethouder Hans Tanis is blij dat de gemeente Sliedrecht met de opbrengst van de reclamebelasting iets extra kan doen voor de winkelgebieden. "Natuurlijk houden wij onze taken op het gebied van beheer en onderhoud. Dit fonds is echt bedoeld om de winkelgebieden een extra impuls te geven."

Twee weken geleden ondertekende wethouder Tanis ook al soortgelijke afspraken met de Ondernemersvereniging Kerkbuurt (OVK).

Ondertekening woonboulevard