Nieuwe bushaltes bij station Sliedrecht

Vandaag begint aannemer Mourik in opdracht van de provincie Zuid-Holland met het opwaarderen van de bushaltes bij station Sliedrecht. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Kralingse Zoom en Utrecht, te weten: de Snelbuzz 388. De haltes worden comfortabeler.

Nieuwe busvervoerder Qbuzz per 9 december

Het openbaar vervoernetwerk in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard wordt compleet vernieuwd met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz. Vanuit Sliedrecht zijn de belangrijkste bestemmingen in de regio direct bereikbaar. Zo rijdt de SnelBuzz verbinding, lijn 388, vanuit Rotterdam Kralingse Zoom via Papendrecht, Sliedrecht en Meerkerk naar Utrecht.

Wat gaat er veranderen?

Bij station Sliedrecht worden de haltes aangepast en worden nieuwe bushokjes geplaatst. In de omgeving van het station is de gemeente Sliedrecht al geruime tijd aan het werk op de Sportlaan, om de bus straks vlot door te laten rijden worden het kruispunt en de fietspaden aangepast.

Werkzaamheden

Aannemer Mourik start in de week van 5 november met de werkzaamheden bij station Sliedrecht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het eind van de maand. Wat betekent dit voor reizigers en weggebruikers?

Verkeer

De werkzaamheden geven enige hinder voor het verkeer op het Stationsplein. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon langs het werk rijden, er geldt wel een snelheidsbeperking.

Bereikbaarheid bushaltes

De bushaltes blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik. Reizigers moeten mogelijk op een andere locatie in- en uitstappen, maar worden ter plekke geïnformeerd en naar een veilige, tijdelijke halte geleid.

Vragen over de werkzaamheden?

Reizigers en weggebruikers kunnen voor vragen over de werkzaamheden contact opnemen met aannemer Mourik. Dat kan per e-mail via mga@mourik.com. Bellen kan via telefoonnummer 06-12086038 (tevens voor het melden van calamiteiten).

Impressie nieuwe bushaltes bij station Sliedrecht