Overeenkomst Kerkbuurt

De gemeente Sliedrecht en ondernemers uit de Kerkbuurt hebben vanmorgen afspraken gemaakt over een fonds om de winkelstraat aantrekkelijker te maken. Dat fonds wordt gevuld met de opbrengst van de reclamebelasting die dit jaar is ingevoerd.

Die belasting levert ieder jaar 40.000 euro op. Dat bedrag maakt de gemeente rechtstreeks over naar de Ondernemersvereniging Kerkbuurt (OVK) die het fonds beheert en samen met winkeliers plannen maakt om het geld te besteden.

Wethouder Hans Tanis van Economie benadrukt dat de reclamebelasting puur en alleen is bedoeld om extra geld vrij te maken voor de Kerkbuurt. "Als gemeente blijven wij gewoon onze taken op het gebied van beheer en onderhoud uitvoeren. De opbrengst van de reclamebelasting is extraatje om de Kerkbuurt een impuls te geven."

Vanmorgen hebben de gemeente en ondernemers een handtekening gezet onder de spelregels die gelden voor het fonds. Zo is afgesproken dat de ondernemersvereniging een jaarplan maakt waarin staat hoe ze het geld gaan besteden.

De gemeente en ondernemers uit de Kerkbuurt hebben op verschillende fronten de handen in een geslagen om het winkelgebied een impuls te geven. Zo is er het initiatief 'De Nieuwe Winkelstraat' met als doel de Kerkbuurt weer een levendig winkelgebied te maken.

Ook ondernemers op het Burgemeester Winklerplein en de meubelboulevard op de Nijverwaard betalen reclamebelasting. Ook daar geldt dat de volledige opbrengst  naar fondsen gaat om die winkelgebieden een impuls te geven.