Waterbus in de mist winnaar fotowedstrijd

Annemieke Stuij heeft de fotowedstrijd gewonnen die de gemeente Sliedrecht heeft uitgeschreven om te vieren dat het College Uitvoeringsprogramma 2018-2022 klaar was. Haar foto met daarop een eenzame fietser in de mist bij de waterbus werd beoordeeld als mooiste inzending.

"Met de Waterbus" van Annemieke StuijDe opdracht bij de fotowedstrijd was simpel: maak een foto van je favoriete plek in Sliedrecht en plaats die op social media met de #trotsopsliedrecht en @sliedrechtgem. De bedoeling was dat deelnemers met hun foto's lieten zien dat Sliedrecht een dorp is om trots op te zijn.

Bijna honderd mensen hebben foto's ingestuurd. De jury, met als voorzitter wethouder Hans Tanis van Financiën, heeft na lang beraad de volgende foto's als winnaars aangewezen.

Eenzame fietser

De eerste prijs (een dinerbon van 50 euro) gaat naar Annemieke Stuij voor haar foto van een eenzame fietser in de mist bij de waterbus. De jury over deze foto: "De compositie is prachtig en de avondkleuren komen ondanks de mist fantastisch tot hun recht op deze plaat. Het is een foto om trots op te zijn, een echt Sliedrechts plaatje."

Raadhuis in de sneeuw

De tweede prijs (een grote taart met daarop de foto afgedrukt) gaat naar Judith Middelkoop voor de foto waarop het raadhuis in de sneeuw te zien is. De jury over deze foto: "Het raadhuis is een karakteristiek gebouw dat kenmerkend is voor Sliedrecht. De foto is in het donker genomen, maar het licht van de lantaarnpalen en de vers gevallen sneeuw geven deze plaat een sprookjesachtige uitstraling."

Adriaan Volkersingel in de herfst

De derde prijs gaat naar Nathalie de Winter. Zij stuurde een foto in van de Adriaan Volkersingel in de herfst. De jury: Het zonlicht valt op een prachtige manier op de in herfstkeluren getooide platanen. Voor veel inwoners van Sliedrecht is dit de mooiste plek van het dorp, een plek om te wandelen of tot rust te komen."

Eervolle vermelding

Twee andere foto's krijgen een eervolle vermelding (een fotocamera van chocolade). Bij het gemeentekantoor werd een grote foto op karton afgeleverd van de Merwede bij Sliedrecht. Joke van den Berg krijgt een eervolle vermelding voor haar mooie foto en haar moeite om die zelf af te geven bij het gemeentekantoor.

Ook Peter Donk krijgt een eervolle vermelding voor een luchtfoto van een rotonde in Sliedrecht. De jury noemt het een mooie, strak vormgegeven foto waarbij de schaduw prachtig valt en de twee auto's op de rotonde zorgen voor een mooi evenwicht. Toch hoort de foto niet bij de winnaars, omdat het karakteristiek van Sliedrecht er niet tot in uiting komt. De foto zou net zo goed in iedere gemeente gemaakt kunnen zijn.