Nieuwe bushalte bij Baanhoek

Maandag 29 oktober start de provincie Zuid-Holland met de vernieuwing van de bushalte bij station Sliedrecht Baanhoek. De halte wordt opgewaardeerd naar R-net-kwaliteit. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Zuidplein, te weten: R-net lijn 491.

Nieuwe busvervoerder Qbuzz per 9 december

Deze maatregelen zijn nodig voor het nieuwe openbaar vervoer netwerk dat op 9 december 2018 van start gaat. Dit netwerk in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard wordt compleet vernieuwd met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz. De R-netlijn 491 wordt een snelle verbinding vanuit Rotterdam Zuidplein via Oostendam en Papendrecht naar Sliedrecht.

Wat gaat er veranderen?

Bij station Sliedrecht Baanhoek wordt één van de bushaltes omgebouwd naar een comfortabele R-net halte. De halte in de richting van Papendrecht blijft nog even zoals deze nu is. De provincie, gemeente Sliedrecht, ProRail en de nieuwe vervoerder Qbuzz verkennen namelijk op dit moment de mogelijkheden om op deze locatie een zogenaamde Hubbel te bouwen; een zeer comfortabele, verwarmde wachtvoorziening waar reizigers onder andere gebruik kunnen maken van het toilet. Bij het station wordt in 2019 ook het aantal overdekte fietsenstallingen fors uitgebreid.

Werkzaamheden

De bushaltes blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik. Reizigers moeten mogelijk op een andere locatie in- en uitstappen, zij worden ter plekke geïnformeerd en naar een veilige, tijdelijke halte geleid.

R-net

R-net is hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. De bussen rijden over snelle, doorgaande routes en stoppen in de regel minder vaak. Dit levert rijtijdwinst op, verkleint de kans op vertraging en leidt daardoor tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. De bussen rijden frequent en zijn comfortabeler dan gewone bussen. De haltes bieden verder meer wachtcomfort en hebben digitale informatiepanelen waarop actuele vertrektijden staan. Alle R-net bussen hebben snelle wifi, USB-poorten en opklaptafels. R-net is makkelijk te herkennen aan de rood-grijze uitstraling.

Dienstregeling vanaf 9 december

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling en alle andere buslijnen in Sliedrecht vindt u op de website van Qbuzz.

Impressie nieuwe bushalte bij Baanhoek