Lancering Sliedrecht werkt

De partners in het platform Sliedrecht Werkt hebben de website www.sliedrechtwerkt.nl gelanceerd. Sliedrecht Werkt is een lokale netwerkorganisatie die zich inzet om mensen uit Sliedrecht mee te laten doen. De deelnemers staan centraal en de partners in Sliedrecht Werkt zoeken naar mogelijkheden om mensen te laten participeren op een plek die past binnen zijn of haar mogelijkheden.

Wethouder Hanny Visser: "Participatie, het meedoen aan de samenleving, is voor iedereen belangrijk. Iedereen wil volwaardig onderdeel zijn van de maatschappij. Het gaat om werken, maar ook om het hebben van sociale contacten, het deelnemen en bijdragen aan de maatschappij, het opdoen van vaardigheden. Sommige mensen kunnen dit op eigen kracht, anderen hebben daarbij ondersteuning nodig. En die bieden wij graag samen met onze lokale leerwerkbedrijven en andere sociale partners!"

Het initiatief voor de samenwerking is in 2017 genomen door 4 lokale leerwerkbedrijven, MEE, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en de gemeente. De lokale leerwerkbedrijven zijn: de Melson Groep, Gemiva-SGV groep, Sterk@Werk en de Sociale Moestuin. Inmiddels is het platform versterkt met het Sociaal team Sliedrecht. Ook andere partijen die een bijdrage aan het platform willen leveren nodigen wij van harte uit aan te sluiten. Met de website wil Sliedrecht Werkt een laagdrempelig platform bieden om de lokale invulling van participatieplekken te verbeteren.

Meer informatie over Sliedrecht Werkt is uiteraard te vinden op de website. Daarnaast is Sliedrecht Werkt op 8 september a.s. aanwezig bij de Late Summer Fair.

De website is te vinden via www.sliedrechtwerkt.nl.