Persverklaring

Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht heeft kennisgenomen van de uitkomsten van het integriteitsonderzoek naar oud-wethouder Len van Rekom. Het onderzoek toont aan dat de zaken waarvan hij is beschuldigd niet kloppen. Zijn reputatie is ten onrechte beschadigd. De manier waarop hij door anderen in een kwaad daglicht is gezet, vinden wij onacceptabel.

Wij zijn niet verrast door de uitkomsten van het onderzoek. We benadrukken dat we altijd in de integriteit van Van Rekom hebben geloofd. Dat dit terecht was, wordt nu door het rapport onderstreept. De beschuldigingen aan het adres van Van Rekom raakten ook de rest van het (toenmalige) college. Wij werken als een team aan een beter Sliedrecht en daar staan we voor. Als een van ons ten onrechte wordt beschuldigd, dan raakt dat ons allemaal.

Met de uitkomsten van het integriteitsonderzoek in de hand, concluderen wij dat de gang van zaken in deze kwestie onacceptabel is en niet thuishoort in het openbaar bestuur. Het is slecht voor het vertrouwen in en het aanzien van de politiek in Sliedrecht.

Helaas moeten wij constateren dat ook afgelopen weekend, nadat het onderzoeksrapport openbaar was geworden, opnieuw ongefundeerde beschuldigingen werden gedaan. Ook werd de onafhankelijkheid van het rapport van het gerenommeerde bureau Berenschot in twijfel getrokken. Ook dit vinden wij onacceptabel. We roepen daarom iedereen in Sliedrecht op om met elkaar om te gaan zoals het hoort: Met respect voor elkaar. En politiek wordt bedreven op de inhoud en niet op de persoon. Zo zorgen we met elkaar voor een beter Sliedrecht.

Het college van burgemeesters & wethouders van Sliedrecht