Toekomst Kerkbuurt

Gemeente schept duidelijkheid over toekomst Kerkbuurt

De gemeente Sliedrecht heeft een toekomstperspectief vastgesteld voor de Kerkbuurt. De winkelstraat wordt opgedeeld in een kernwinkelgebied en aanloopstraten. De gemeenteraad heeft vanavond met het plan ingestemd.

De Kerkbuurt is het historische centrum van Sliedrecht waar al tientallen jaren winkels zijn gevestigd. Helaas is er ook veel leegstand en de winkelstraat is erg langgerekt zonder een duidelijke indeling van woongebied en winkelgebied.

Het toekomstperspectief dat nu is vastgesteld verdeelt de Kerkbuurt in een kernwinkelgebied en aanloopstraten. Het kernwinkelgebied loopt van de Stationsweg tot de Waterkeringweg. In dat gebied zet de gemeente samen met ondernemers in op winkels en horeca. De Kerkbuurt-West tot aan de Stationsweg en de Kerkbuurt-Oost vanaf de Waterkeringweg zijn de belangrijkste aanloopstraten. In deze aanloopstraten zetten de gemeente en ondernemers in op een mix van wonen en dienstverlening.

Kaartje toekomst Kerkbuurt

Wethouder Ton Spek: "Gemeente, ondernemers en andere betrokkenen zijn al ruim een jaar met elkaar aan de slag om de Kerkbuurt aantrekkelijker te maken. De nu vastgestelde indeling is opgesteld in samenspraak met de ondernemers, die behoefte hadden aan duidelijkheid over wat waar mogelijk is op de Kerkbuurt. Het toekomstperspectief biedt die gevraagde duidelijkheid."

Eddy Hoogendoorn, voorzitter van de ondernemersvereniging Kerkbuurt (OVK): "Als OVK onderschrijven wij dit document. Een toekomstbestendige Kerkbuurt moet compact en aantrekkelijk zijn. In zo’n winkelgebied willen consumenten graag verblijven. Ondernemers weten waar ze aan toe zijn en ook vastgoedeigenaren worden aangemoedigd om mee te denken en te investeren in hoe het ideaal plaatje van de Kerkbuurt er uit zou moeten zien. Sterker nog, we zijn al meerdere keren benaderd door vastgoedeigenaren en investeerders die de samenwerking en mogelijkheden zoeken."

Aan de hand van het toekomstperspectief slaan ondernemers en gemeente verder de handen ineen om meer activiteiten op de Kerkbuurt te krijgen. Ook zetten ze zich samen in om de leegstand terug te dringen en om meer groen in het winkelgebied te krijgen.