Burgemeester wil gesprek met de samenleving over vuurwerk

De gemeente Sliedrecht en inwoners moeten een goed gesprek met elkaar voeren over vuurwerk. Burgemeester Bram van Hemmen nodigt daarom iedereen uit voor een bijeenkomst op 4 september: "De aanpak van vuurwerkoverlast is een ingewikkeld vraagstuk. Vuurwerk geeft veel overlast en er wordt veel over gemopperd. Daarom wil ik nu met de samenleving in gesprek."

Van Hemmen constateert dat de overlast van zwaar illegaal vuurwerk in de maanden voorafgaand aan de jaarwisseling toeneemt. Daarover zijn veel klachten in het dorp.

Vuurwerkliefhebbers

Maar de burgemeester gaat er vanuit dat niet alleen mensen die last hebben van vuurwerk naar de bijeenkomst komen. "Ik reken erop dat de liefhebbers van vuurwerk ook aanwezig zijn. Want er zijn veel mensen die veel plezier beleven aan het afsteken van vuurwerk en die zich gewoon aan de regels houden. Ook hun mening is belangrijk."

25.000 paar ogen

Tegelijkertijd is Van Hemmen benieuwd naar de ideeën van inwoners om de vuurwerkoverlast in de maanden voor de jaarwisseling aan te pakken: "De gemeente en de politie kunnen dit niet alleen. We moeten het samen doen met de 25.000 paar ogen die we in de gemeente hebben." De inbreng van inwoners op de bijeenkomst wil Van Hemmen gebruiken voor zijn nieuwe plan van aanpak van vuurwerkoverlast.

Aanmelden

De bijeenkomst is op woensdagavond 4 september in de publiekshal van het gemeentekantoor. De bijeenkomst duurt van 19.30 - 20.30 uur. Om een goed beeld te krijgen van hoeveel mensen aanwezig willen zijn, is het nodig dat deelnemers zich vooraf opgeven via samenleving@sliedrecht.nl met vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Per post aanmelden kan ook, stuur dan een brief naar Team Samenleving, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.