Gemeentenieuws

Met ingang van donderdag 5 september staat het Gemeentenieuws in huis-aan-huisblad Het Kompas Sliedrecht. De afgelopen vier jaar werden de gemeentelijke pagina's gepubliceerd in De Merwestreek. Het contract met die krant liep af en daarom is het Gemeentenieuws opnieuw aanbesteed.

Met het Gemeentenieuws informeert de gemeente inwoners wekelijks over besluiten en plannen van het college, de gemeenteraad en bijeenkomsten. Ook worden iedere week de openbare bekendmakingen gepubliceerd op de gemeentelijke pagina's.

Papieren krant

Het Kompas was de enige partij die voldeed aan de voorwaarden die door de gemeente Sliedrecht zijn gesteld bij de aanbesteding. Een belangrijke eis was dat het Gemeentenieuws in een papieren krant moet blijven staan. De uitgever van Het Kompas, uitgeverij BDU Media, geeft die garantie. Behalve in de papieren krant is het Gemeentenieuws ook online te lezen: www.hetkompassliedrecht.nl.

Het contract met BDU Media gaat in op 1 september. Het Gemeentenieuws verschijnt voor het eerst op donderdag 5 september in Het Kompas. De gemeentelijke pagina's zijn dan te vinden vanaf pagina 6. Het contract met uitgeverij BDU Media is afgesloten voor een jaar met de optie tot verlenging.

Vijf afhaalpunten

Met uitgeverij BDU Media zijn duidelijke afspraken gemaakt over de bezorging van de krant en over hoe er met bezorgklachten wordt omgegaan. Als extra service bezorgt BDU Media wekelijks een stapel exemplaren van de krant op vijf afhaalpunten: ASVZ Merwebolder (Touwbaan), Parkzicht (Lijsterweg), ASZ (Stationspark), Bibliotheek Sliedrecht (Scheldelaan), Gemeentekantoor (Industrieweg).

Belangrijke functie

Wethouder Ton Spek van Communicatie onderstreept het belang van het Gemeentenieuws: "Door het nieuws zowel in een papieren krant als online te publiceren, zorgen we ervoor dat het Gemeentenieuws voor iedereen in Sliedrecht beschikbaar is. Ik ben tevreden over de afspraken die met Het Kompas zijn gemaakt."

Jeroen Janssens, teamleider bij BDU Media, is blij dat het Gemeentenieuws vanaf september in Het Kompas verschijnt: "Het publiceren van het gemeentenieuws is een belangrijke functie van de lokale huis-aan-huiskranten van BDU Media. Ik ben dan ook verheugd dat we dit vanaf 5 september ook weer in Het Kompas voor  Sliedrecht mogen gaan doen en ik zie uit naar een prettige samenwerking."

Gemeentenieuws