December

 • Uw kerstboom en/of vuurwerkafval is geld waard!

  30 december 2019

  Na de feestdagen kunt u uw oude kerstboom en/of volle zak vuurwerkafval op woensdag 8 januari 2020 tussen 12.00 en 15.30 uur inleveren op de volgende locaties:

 • Carbidschieten: alleen achter De Lockhorst

  30 december 2019

  Carbidschieten is voor sommige mensen traditie op oudejaarsdag. Dit jaar heeft de burgemeester in Sliedrecht het parkeerterrein achter Bronbad De Lockhorst aangewezen als gebied waar carbidschieten is toegestaan.

 • Oud & nieuw: hou het veilig en gezellig

  30 december 2019

  De jaarwisseling is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Samen houden we het gezellig en veilig!

 • Eerste stap ontwikkeling ziekenhuisterrein

  19 december 2019

  Op woensdag 18 december is de eerste stap gezet in de herontwikkeling van het voormalige Ziekenhuisterrein in Sliedrecht. Wethouders Ben van der Plas (Grondzaken en Ruimtelijke Ordening) en Ton Spek (Wonen) en, namens Crossing Borders, Jaap Kruithof en Bart Verschure tekenden deze overeenkomst die uiteindelijk moet leiden tot de bouw van zo'n honderd appartementen aan de Wilhelminastraat. Wethouder Ben van der Plas van Grondbeleid en Ruimtelijke ordening: "Ik ben blij dat we deze eerste stap zetten in de ontwikkeling van het terrein."

 • 'Een Steengoed Idee' te zien in de bibliotheek

  19 december 2019

  Het kunstproject 'Een Steengoed Idee' is gisteren afgesloten met de presentatie van het kunstwerk dat Tamar, Talin, Norah, Dana, Dries, Thijn en Matijs deze zomer samen hebben gemaakt. Het kunstwerk is in de bibliotheek in Sliedrecht onthuld door wethouder Hanny Visser. Zij zei daarover: 'Het is mooi om te zien hoe deze kinderen samen hebben gewerkt en dit prachtige kunstwerk hebben gemaakt. Het is zo belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zichzelf uit te drukken door kunst.'

 • Niet in het riool!

  18 december 2019

  Een goed werkend riool is belangrijk voor ieders gezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Daarom moeten we het riool samen zo schoon mogelijk houden. U kunt hier heel eenvoudig bij helpen door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is.

 • Bescherm uw waardevolle spullen tegen inbrekers!

  17 december 2019

  Natuurlijk wilt u dat dieven met hun vingers van uw spullen afblijven. Door waardevolle zaken te markeren met chemisch DNA, maakt u ze onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

 • Fietspad Craijensteijn

  13 december 2019

  Het voorontwerp van het nieuwe fietspad langs de Craijensteijn is bijna klaar. Op maandag 20 januari is er een inloopavond over de plannen in Sportcafé 't Bankie in De Basis. Omwonenden ontvangen begin januari een uitnodiging.

 • NME-centrum De Hooizolder legt Tuiny Forest aan

  13 december 2019

  Bij Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Hooizolder in Sliedrecht is vanmorgen de laatste hand gelegd aan een Tuiny Forest. Zo'n mini-bos heeft een oppervlakte van zes vierkante meter en helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Daarnaast is het een fijne plek voor bijen, vogels en insecten en dus goed voor de biodiversiteit.

 • Opnieuw overtredingen bij twee horecabedrijven

  13 december 2019

  De gemeente Sliedrecht, de Belastingdienst, het UWV en de politie hebben gisteravond een integrale controle gehouden bij twee Sliedrechtse horecagelegenheden aan de Rembrandtlaan en de Kerkstraat.

 • Gemeente deelt vuurwerkbrillen uit

  10 december 2019

  Onder het motto 'Zet 'm op – voor een schitterend 2020!' deelt de gemeente deze week vuurwerkbrillen uit op de basisscholen in Sliedrecht. Zo kunnen kinderen veilig vuurwerk kijken tijdens de jaarwisseling.

 • Kunstenaars gezocht

  10 december 2019

  Op initiatief van nabestaanden van de Merwedegijzelaars en met medewerking van de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Altena worden er drie monumenten opgericht voor de honderden mannen die door de bezetter zijn opgepakt en weggevoerd in mei 1944.

 • Boete voor afsteken vuurwerk

  09 december 2019

  Afgelopen vrijdag werd burgemeester Bram van Hemmen tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer geconfronteerd met het afsteken van vuurwerk zonder vergunning door een van de aanwezige brandweerlieden. De gemeente handhaaft op het afsteken van vuurwerk zonder vergunning of buiten de toegestane periode tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Dat geldt ook in deze situatie. Juist brandweermensen moeten hierin het goede voorbeeld geven door zich aan de regels te houden.

 • Gemeentepenningen

  09 december 2019

  Wethouder Hanny Visser eert vrijwilligers met gemeentepenning

 • Alcohol kopen onder 18?

  05 december 2019

  Winkels en horeca in Sliedrecht houden zich goed aan de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het verstrekken van alcohol. In maar liefst 86,8% (2017) tot zelfs 95,2% (2018) van de gevallen vragen de verkopers eerst naar een identiteitsbewijs. Dat blijkt uit onderzoek door 'mystery shoppers'. Over het eerste kwartaal van 2019 ligt het percentage vooralsnog op 75%.

 • Vuurwerk: hou het veilig en gezellig

  05 december 2019

  De jaarwisseling komt steeds dichterbij. Voor veel mensen betekent dit: vuurwerk! Dat is natuurlijk prima, maar we houden het wel graag veilig en gezellig voor iedereen. Als gemeente doen we er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. En we vragen onze inwoners hierbij te helpen. Ouders en verzorgers kunnen bijvoorbeeld met hun kinderen praten over de regels rondom vuurwerk. Burgemeester Bram van Hemmen heeft hen hierover een brief gestuurd.

 • Informatieavond energie besparen

  05 december 2019

  Energie besparen voor comfort, milieu en portemonnee!

 • Dit doen we met het hout van gerooide bomen

  03 december 2019

  Helaas is de gemeente Sliedrecht genoodzaakt om zieke en dode bomen te kappen. Dat doen we om de veiligheid te waarborgen. We kregen van een inwoner de vraag wat de gemeente met het hout van de gekapte bomen doet.

 • Onnodige onrust over te kappen bomen

  02 december 2019

  De gemeente Sliedrecht gaat de komende tijd veertig bomen kappen. En geen tachtig! De veertig bomen zijn dood of verkeren in slechte toestand. Op alle plekken waar gekapt wordt, plant de gemeente nieuwe bomen terug. Sliedrecht24 meldde dit weekend ten onrechte dat er tachtig bomen worden gekapt, waarvan veertig bomen aan de Tiendweg. In werkelijkheid wordt aan Tiendweg slechts één boom gekapt.