Bescherm uw waardevolle spullen tegen inbrekers!

Natuurlijk wilt u dat dieven met hun vingers van uw spullen afblijven. Door waardevolle zaken te markeren met chemisch DNA, maakt u ze onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

PolitieU kunt nu een markeerkit voor uw auto of woning kopen voor maar € 15 (inclusief verzendkosten). Ga hiervoor naar www.sdna.nl en gebruik bij uw bestelling de actiecode SLDT30A17. De gemeente heeft een beperkt aantal kits beschikbaar, dus op=op! De actiecode is alleen geldig voor postcodes in de gemeente Sliedrecht.

Het aantal inbraken in woningen en auto's in Sliedrecht is het afgelopen jaar gedaald. In 2018 had Sliedrecht 41 auto-inbraken en 38 woninginbraken. Voor 2019 staat de teller tot nu toe op 37 auto-inbraken en 25 woninginbraken. Gemeente en politie willen deze positieve trend graag vasthouden. Daarom krijgt u nu een fikse korting op de markeerkits, die normaal € 69,50 (voor auto's) of € 89,25 (voor woningen) kosten. De kortingsactie past in het Donkere Dagen Offensief, waarmee we een toename van inbraken tijdens de donkere dagen van het jaar willen voorkomen.

Onzichtbare markering, groot effect

De autokit en de woningkit bevatten beide onder andere een buisje met een soort lijmachtige vloeistof. Hierin zit een stukje synthetisch DNA met unieke DNA-code. Met de doorzichtige vloeistof merkt u bijvoorbeeld het navigatiesysteem en de airbags in uw auto. In huis kunt u denken aan het markeren van de televisie, audioapparatuur, computers, telefoons en andere waardevolle spullen.

De markering licht op onder UV-licht.  Aan de hand van de DNA-code kan de politie gestolen spullen herleiden tot de eigenaar. Naast de DNA-vloeistof zit er in de autokit een sjabloon, waarmee u het kenteken in de autoruiten kunt etsen. Beide kits bevatten een duidelijke handleiding, een formulier om de unieke DNA-code te registreren en stickers om inbrekers te 'waarschuwen'.

Kijk op www.sdna.nl voor meer informatie of om meteen te bestellen!