'Een Steengoed Idee' te zien in de bibliotheek

Het kunstproject 'Een Steengoed Idee' is gisteren afgesloten met de presentatie van het kunstwerk dat Tamar, Talin, Norah, Dana, Dries, Thijn en Matijs deze zomer samen hebben gemaakt. Het kunstwerk is in de bibliotheek in Sliedrecht onthuld door wethouder Hanny Visser. Zij zei daarover: 'Het is mooi om te zien hoe deze kinderen samen hebben gewerkt en dit prachtige kunstwerk hebben gemaakt. Het is zo belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zichzelf uit te drukken door kunst.'

Kunstwerk steengoed ideeIn 2019 deden de leden van de toenmalige kinderraad samen mee aan een cultuurproject. In de vergadering van de kinderraad van 20 maart 2019 mochten alle leden van de kinderraad (per fractie, per basisschool) een cultuuridee voor de kinderen in Sliedrecht presenteren. Er kwam van alles voorbij (waaronder een theateridee en een kidsdag met sport en spel). Na stemming was 'een steengoed idee' van Dries ten Have de overduidelijke winnaar met maar liefst de helft van de stemmen.

Het uitvoeren van het kunstproject bleek toch niet zo makkelijk uitvoerbaar te zijn als gedacht werd. Er was zeker hulp nodig van iemand die kon beeldhouwen. Na een aantal omzwervingen kwamen de kunstenaars in de dop terecht bij de Beeldhouwgroep Sliedrecht (Trix Smeding en Ardine Kuijlen). Zij hebben de kinderen met hun expertise geholpen om vorm te geven aan hun idee.

Het beeld bestaat uit meerdere kleine stenen. De beeldhouwgroep heeft van de kleine stenen een prachtig beeld gemaakt en als standplaats voor dit werk is een mooi plekje in de bibliotheek gevonden.

Sommige kinderen uit de kinderraad van vorig jaar hebben hun plek inmiddels gevonden in het voortgezet onderwijs maar voor deze onthulling keren zij met elkaar terug naar de bibliotheek.

De deelnemende scholen aan dit project zijn de Henri Dunantschool, de Prins Willem Alexanderschool en de Oranje Nassauschool.