Gemeentepenningen

Wethouder Hanny Visser eert vrijwilligers met gemeentepenning

Wethouder Hanny Visser heeft zaterdagavond aan vier vrijwilligers uit Sliedrecht een gemeentepenning uitgereikt. Dat gebeurde op een speciale bijeenkomst in partycentrum De Lockhorst in het kader van de Dag van de Vrijwilliger.

Deze zomer heeft de gemeente Sliedrecht een oproep gedaan om mensen te nomineren voor een gemeentepenning. De aanvragen zijn beoordeeld door het college van B&W. Vanavond hebben vier vrijwilligers een gemeentepenning van de gemeente Sliedrecht ontvangen.

Gemeentepenning vrijwilligers

Het gaat om Zwanie Erkelens-Aanen, Henk Prins, Elize Vlot-De Waard en Gerrit van Krimpen. Zij hebben zich alle vier op een bijzondere manier ingezet voor de samenleving.

Mevrouw Erkelens heeft een enorme staat van dienst als vrijwilliger in Sliedrecht. Ze is actief voor de Genealogische Vereniging De Stamboom, de kinderbijbelweek, het Diaconaal Maatschappelijk Werk, de Hervormde Gemeente Sliedrecht en de Late Summer Fair. Tijdens de uitreiking roemde wethouder Visser haar inzet, die ze van grote waarde voor het dorp noemde.

Meneer Prins is 37 jaar penningmeester geweest van de Schaakvereniging Sliedrecht, waarvan hij op zijn 23e lid werd. Wethouder Visser stelde tijdens de uitreiking van de gemeentepenning vast dat hij dat met verve heeft gedaan, want onder zijn penningmeesterschap is de vereniging nooit in financiële problemen gekomen.

Mevrouw Vlot is al jarenlang actief als secretaresse van het Korenfestival. Ze doet haar werk vooral achter de schermen, maar wethouder Visser zei tijdens de uitreiking dat haar werk van hele grote waarde is voor zingend Sliedrecht. Bovendien is mevrouw Vlot ook nog vrijwilliger bij de Nederlands Hervormde Kerk, de 1-2-3-wandeltochten en organiseert ze seniorenreizen.

Meneer van Krimpen is al twintig jaar vrijwilliger op de baggermolen Friesland, die is afgemeerd bij het Baggermuseum. "Sliedrechtser kan bijna niet", zei wethouder Visser bij de uitreiking van de penning. "U zorgt er – samen met veel anderen voor – dat ons dorp een Baggerdorp is en blijft. U houdt onze geschiedenis, waar we allemaal trots op zijn, in leven."

De gemeente Sliedrecht is trots op alle vrijwilligers in het dorp. Daarom is er op 23 januari een gezellige netwerkborrel in partycentrum De Lockhorst. Hiervoor zijn alle vrijwilligers in het dorp uitgenodigd. Meer informatie en voor aanmeldingen: www.sliedrecht.nl/vrijwilligers.