NME-centrum De Hooizolder legt Tuiny Forest aan

Bij Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Hooizolder in Sliedrecht is vanmorgen de laatste hand gelegd aan een Tuiny Forest. Zo'n mini-bos heeft een oppervlakte van zes vierkante meter en helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Daarnaast is het een fijne plek voor bijen, vogels en insecten en dus goed voor de biodiversiteit.

Tuiny Forest

Het Natuur- en Milieu Centrum heeft het Tuiny Forest aangelegd om inwoners van Sliedrecht te laten zien hoe ze in hun eigen voor- of achtertuin een bijdrage kunnen leveren aan een beter klimaat. In een Tuiny Forest staan alleen biologisch gekweekte inheemse bomen, heesters en kruiden. Het aanleggen van een mini-bos in je eigen tuin duurt ongeveer een halve dag.

Nadat bij De Hooizolder afgelopen weken al voorbereidingen waren getroffen voor het Tuiny Forest, hebben leerlingen van VSO Bleyburgh vanmorgen de heesters, bomen en kruiden geplant. Het mini-bos bij het NME-centrum is te bezichtigen tijdens werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Medewerkers zijn dan beschikbaar om meer informatie te geven over het Tuiny Forest.

Het concept Tuiny Forest is een initiatief van natuurorganisatie IVN in samenwerking met het bedrijf Sprinklr. Tuiny-Forestpakketten zijn te bestellen tot begin maart 2020 voor 169,95 euro te bestelen bij IVN. Meer informatie is te vinden op: www.ivn.nl/tuiny-forest.

Tuiny Forest  Tuiny Forest

Vanmorgen zijn de bomen, struiken kruiden geplant in het Tuiny Forest bij De Hooizolder