Onnodige onrust over te kappen bomen

De gemeente Sliedrecht gaat de komende tijd veertig bomen kappen. En geen tachtig! De veertig bomen zijn dood of verkeren in slechte toestand. Op alle plekken waar gekapt wordt, plant de gemeente nieuwe bomen terug. Sliedrecht24 meldde dit weekend ten onrechte dat er tachtig bomen worden gekapt, waarvan veertig bomen aan de Tiendweg. In werkelijkheid wordt aan Tiendweg slechts één boom gekapt.

De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat inwoners de juiste informatie krijgen. Afgelopen weekend is onrust ontstaan na berichtgeving op de lokale nieuwssite over het kappen van bomen. Die onrust is onnodig. Bomen zijn van groot belang voor de gemeente Sliedrecht. Niet voor niets is in het College Uitvoeringsprogramma afgesproken dat er in de periode 2018-2022 juist 900 bomen bij komen.

Helaas worden bomen ook ziek en gaan ze dood. De gemeente is in die gevallen genoodzaakt om zieke en dode bomen weg te halen om de veiligheid voor de omgeving te waarborgen. Maar voor alle bomen die worden gekapt, plant de gemeente een nieuwe boom terug.

Bomen