Oud & nieuw: hou het veilig en gezellig

De jaarwisseling is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Samen houden we het gezellig en veilig!

VuurwerkVuurwerk afsteken

Vuurwerk afsteken mag alleen vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Steekt u toch vuurwerk af buiten deze tijden? Dan loopt u kans op een boete. We gebruiken hierbij onder meer een speciaal systeem, waarmee we kunnen zien waar een vuurwerkknal vandaan komt. Zo kunnen we (illegaal) vuurwerk opsporen. Om vernieling door vuurwerk of vandalisme te voorkomen, sluiten we alle afvalbakken af. Ondergrondse containers worden op oudejaarsdag afgesloten. Na de jaarwisseling maken we alle afvalbakken en containers weer snel klaar voor gebruik.

Carbidschieten

Carbid schieten mag alleen op 31 december tussen 13.00 uur en 18.00 uur, op het parkeerterrein achter Bronbad De Lockhorst. Voor het carbidschieten mogen (melk)bussen worden gebruikt met een maximum inhoud van 50 liter per bus. Beveiligers houden die middag het terrein in de gaten en zien er op toe dat alles veilig verloopt.

Overlast voorkomen

Als inwoner kunt u helpen om overlast te voorkomen. Praat met uw kinderen over vuurwerk en meld de politie als er ergens iets aan de hand is. Ook als u bijvoorbeeld iemand kent die zwaar (illegaal) vuurwerk heeft of verkoopt.

Handige telefoonnummers

  • 112: voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, maar ook bij een 'heterdaad'
  • 0900-8844: geen spoed, wel politie
  • 0800-7000: Meld Misdaad Anoniem voor het anoniem melden van (illegaal) vuurwerk of vandalisme
  • Fixi-app of 14 0184: voor klachten over de openbare ruimte