Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Bram van Hemmen heeft op donderdag 21 februari een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wout van Rees. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wout van Rees ontving zijn Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarvergadering van de Historische Vereniging Sliedrecht.

Wout van Rees was van 1979 tot 1991 bestuurslid van de Sliedrechtse Oranjevereniging. Jarenlang was hij mede-organisator van Koninginnedag en Koningsdag in het dorp. Tot op de dag van vandaag ondersteunt hij de vereniging waar nodig. Ook heeft hij ter ere van het 100-jarig bestaan van de Oranjevereniging een boek geschreven en een expositie samengesteld.

Sinds 1981 is Wout van Rees ook actief voor de Historische Vereniging Sliedrecht. Hij was nauw betrokken bij de oprichting. Ook was hij van 1981 tot 1985 voorzitter en van 2003 tot 2018 penningmeester van de Historische Vereniging. Hij geeft presentaties over het dorp en maakt wandelingen door Sliedrecht met nieuwkomers en belangstellenden.

Wout van Rees was van 1980 tot medio 1989 lid van het 4/5 mei comité. Hij leverde een bijdrage aan de organisatie van de dodenherdenking op 4 mei en de bevrijdingsactiviteiten op 5 mei. Ook was hij van 1981 tot 1989 penningmeester van de Commissie Hulp Hongarije. Verder heeft Wout van Rees geholpen met de organisatie en presentatie van historische (foto)tentoonstellingen in het Sliedrechts Museum.

Wout van Rees ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van de Historische Vereniging Sliedrecht. De onderscheiding is uitgereikt na afloop van de jaarvergadering.

KO voor Wout van Rees