Januari

 • Ondertekening convenant

  31 januari 2019

  Op donderdag 31 januari is het convenant 'Dementievriendelijk Sliedrecht' ondertekend. Wethouder Hanny Visser-Schlieker en regiovoorzitter Alzheimer Nederland Arie Slob ondertekenden de overeenkomst in Het Bonkelaarhuis. Bij de ondertekening waren afgevaardigden van de bibliotheek, stichting Welzijnswerk, Alzheimer Nederland, het Mantelzorgpunt, Ketenzorg Dementie, Tablis Wonen en de gemeente aanwezig. Ook familie Van der Toren was aanwezig om hun persoonlijke verhaal over dementie te delen.

 • Akkoord Burgemeester Winklerplein

  10 januari 2019

  De gemeente Sliedrecht, Windroos Bouwgroep en apotheker Van Bakel hebben een akkoord bereikt over de bouw van een gezondheidscentrum en appartementen bij het Burgemeester Winklerplein. Afgelopen maanden hebben de wethouders Hans Tanis en Ben van der Plas intensief met alle partijen gesproken. Die gesprekken zijn succesvol afgerond. Dat betekent dat de uitvoering van de plannen dit jaar kan beginnen.

 • Capaciteit begraafplaats

  29 januari 2019

  De gemeenteraad van Sliedrecht heeft dinsdag 29 januari in een oordeelsvormende vergadering het voorstel om de capaciteit van de begraafplaats uit te breiden besproken. Als er niets gebeurt, is er in 2025 geen ruimte meer voor nieuwe graven.

 • Koninklijke Onderscheiding voor ds. G.J. Mink

  28 januari 2019

  Burgemeester Van Hemmen heeft op vrijdag 25 januari in de Grote Kerk van Sliedrecht een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan ds. G.J. Mink. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ds. Mink ontving zijn Koninklijke Onderscheiding tijdens de jubileumuitgave van de Roodletterbijbel, Het Boek, waaraan hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

 • Informatieavond Waterveiligheid

  22 januari 2019

  Op maandag 21 januari 2019 heeft de derde informatieavond plaats gevonden over de verkenning van de dijkversterking bij de Rivierdijk-West. Tijdens deze avond heeft het RPS advies- en ingenieursbureau diverse dijkversterkingsvarianten verder onderzocht en in beeld gebracht.

 • Fotowedstrijd #trotsopSliedrecht

  22 januari 2019

  De gemeente Sliedrecht organiseert de tweede fotowedstrijd #trotsopSliedrecht in de winter! De mooiste inzendingen krijgen een plaatsje in de fototentoonstelling van donderdag 7 maart t/m 8 april in het gemeentekantoor. Het is de bedoeling dat deelnemers met foto's laten zien dat Sliedrecht een dorp is om trots op te zijn. Dit seizoen met een winters beeld.

 • Hans Tanis vertrekt uit Sliedrecht

  17 januari 2019

  Wethouder Hans Tanis (SGP/ChristenUnie) vertrekt als wethouder in Sliedrecht. Hij is voorgedragen als wethouder namens de SGP in de nieuwe gemeente Altena in Noord-Brabant. De gemeente Altena is op 1 januari 2019 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Aanstaande dinsdag wordt hij geïnstalleerd.

 • Burgemeester bezoekt eerstgeboren baby van 2019

  17 januari 2019

  Burgemeester Bram van Hemmen is gistermiddag op kraambezoek geweest bij de eerstgeboren baby in Sliedrecht in 2019. Namens de gemeente heeft hij de ouders een bos bloemen gegeven en de baby kreeg een grote knuffelgiraffe.

 • Tweede jaar Kansrijk Sliedrecht start in april

  16 januari 2019

  Wanneer je geen diploma hebt is het lastig om een (vaste) baan te vinden. Kansrijk Sliedrecht biedt een MBO niveau 1 opleiding aan, om inwoners van Sliedrecht een betere kans op de arbeidsmarkt te geven. De deelnemers van het eerste jaar hebben allemaal zicht op een baan of een vervolgopleiding. In april start het nieuwe schooljaar, waarin ruimte is voor maximaal 15 deelnemers. De deelnemers krijgen gezamenlijk les op het Griendencollege. Het lesmateriaal en collegegeld betaalt de gemeente. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek.

 • AVG-cursus voor Sliedrechtse organisaties

  15 januari 2019

  Alle organisaties binnen Europa moeten meer rekening houden met de privacy van mensen (AVG). Om organisaties te helpen om de AVG goed na te volgen, organiseert Sportservice Zuid-Holland een cursus 'AVG-proof'.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester

  08 januari 2019

  Maandag 7 januari hield de gemeente Sliedrecht een nieuwjaarsbijeenkomst op locatie in sporthal De Basis.

 • Schade tijdens jaarwisseling

  07 januari 2019

  De afgelopen jaarwisseling is er voor 14.895 euro schade aangericht aan eigendommen van de gemeente Sliedrecht. Dat blijkt uit een inventarisatie die is gedaan.

 • Inzamelen kerstbomen en vuurwerkafval

  07 januari 2019

  Het inzamelen van kerstbomen en vuurwerkafval was 4 januari een groot succes. Tussen 10.00 en 15.30 leverde een kerstboom 50 eurocent op. Een volle zak vuurwerkafval was goed voor een euro. In totaal zijn er 1399 kerstbomen en 752 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Dat is veel meer dan een jaar geleden.

 • Nieuwjaarsreceptie 2019

  02 januari 2019

  Het gemeentebestuur van Sliedrecht nodigt alle inwoners, ondernemers en andere belangstellenden van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op maandag 7 januari 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in sporthal De Basis, Benedenveer 3.